S'acosta Setmana Santa, però si no teniu plans aquest cap de setmana i voleu participar o veure alguna activitat esportiva, us presentem algunes propostes que tindran lloc a l'Alt Empordà entre aquest dissabte dia 19 i diumenge dia 20 de març.

ACTIVITATS

Coincidint amb la Fira del Brunyol de l'Empordà, aquest diumenge (10 h) a Figueres tindrà lloc la setena edició de la cursa urbana de Sant Josep, amb recorreguts de 5 i 10 km que es poden fer corrent o caminant -el punt inicial serà la Rambla. La prova és organitzada pels Amics de Sant Josep, la inscripció val 12 euros i estarà dedicada al reconegut exatleta figuerenc Albert Gurt, ja que el pròxim juliol complirà 100 anys.

D'altra banda, la sisena edició de la Bike Marató del Cap de Creus també es disputarà aquest diumenge (9 h) a Roses amb recorreguts de 45 i 80 km. El Club Ciclista Roses, organitzador de la prova amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha dissenyat la Marató, de 80 km i 2.100 m de desnivell; i la Mitja, de 45 km i 1.100 m de desnivell. A la Bike Marató del Cap de Creus, els equips poden estar formats per 2, 3 o 4 components i el preu de les inscripcions al mateix dia és de 22 €.

FUTBOL

La Unió Esportiva Figueres, amb poques opcions de promocionar, té l'al·licient aquest diumenge (16.30 h) a Vilatenim de batre l'indiscutible líder de Tercera Divisió, el Prat, que porta 25 partits seguits sense perdre. A Primera Catalana, el mateix diumenge (16 h) l'Escala rep el Lloret amb la novetat a la banqueta -Pere Ballart, tècnic provisional, substitueix Pitu Batlle- i la Jonquera defensa per primer cop aquesta temporada el lideratge davant el Martinenc, que té la baixa per sanció del pitxitxi figuerenc Sergi Arranz.

A Segona Catalana, el Base Roses busca aquest dissabte (15.30 h) davant el cuer Besalú, entrenat pel figuerenc Joan Mallart, escapar-se de la zona baixa. A una categoria per sota, el Sant Pere Pescador de Jose Hernández posarà a prova -diumenge, 17.30 h- la fiabilitat d'un Roses que és tercer i mira de reüll les places d'ascens. Mentrestant, a Quarta Catalana l'Armentera, liderat pel pitxitxi Víctor López, intentarà la campanada aquest dissabte (16 h) al camp de l'Empuriabrava-Castelló, primer classificat que té la Tercera Catalana cada cop més aprop.

BÀSQUET

El sènior del CB l'Escala esgota les últimes opcions per promocionar a Primera Catalana davant el Ripoll (dissabte, 18.15 h) i el seu filial rep tot seguit el Llagostera, en un partit de Tercera Territorial A -al mateix grup, l'Escolàpies s'enfronta al Sant Feliu (dissabte, 17.30 h). En noies, a Tercera Catalana, aquest dissabte l'Escala i el Vilafant juguen de locals davant el Farners (16.30 h) i el Torroella (17.30 h), respectivament.

En bàsquet de base, aquest diumenge dia 20 en el poliesportiu municipal l'Ajuntament de Figueres i la Federació Catalana organitzen el Memorial Rafael Mora, amb un torneig de categoria mini al matí i un de seleccions territorials cadets a la tarda.

POLIESPORTIU

En hoquei patins, les sèniors A del CP Jonquerenc reben el Bigues i Riells (diumenge, 18.30 h) després que el B s'enfronti al Casal l'Espluga (16 h). En nois, els fronterers tenen la visita del Girona (dissabte, 19.30 h) després de col·locar-se en places d'ascens a Primera Catalana amb un triomf treballat contra l'Andorra. D'altra banda, les sèniors del Club Vòlei Figueres intentaran segellar la permanència a Tercera Catalana (dissabte, 16 h) davant el Sant Quirze.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.