El Club Triatló Girona Costa Brava no deixa de créixer, ha arribat al voltant de 120 socis actius, i de manera paral·lela també ho fa la principal prova que organitzen, el Duatló Girona- Manter, que el diumenge 27 de març arribarà a la seva tercera edició amb la previsió d'arribar al mig miler de participants i amb la novetat d'una prova infantil per a nens i nenes de 6 a 14 anys. «Cada any hem augmentat al voltant de 100 participants i aquest any esperem estar al voltant dels 500, mentre que en els infantils ja hem tancat les inscripcions amb cent participants», va explicar ahir el triatleta i fundador del club, Pau Busquets. La prova per a adults, en què novament l'olotí Nan Olivera serà el clar candidat a la victòria, consta de cinc quilòmetres corrents (amb dues voltes a un circuit entre Fontajau i la Devesa), un exigent tram amb bicicleta per la Vall del Llémena i una altra volta al circuit a peu de dos quilòmetres i mig. Pel que fa a les categories infantils, entre sis i deu anys faran 800 metres a peu, 2 quilòmetres amb bici i 500 metres més a peu;?mentre entre 11 i 14 faran 1.000 metres corrents, 4 quilòmetres en bici i 800 metres més de cursa a peu.

Acabat d'arribar d'Austràlia, on ha disputat una prova de la Copa del Món, el garrotxí Nan Oliveras va explicar que tornarà a córrer el Duatló de Girona perquè «en tinc molts bons rècords de l'any passat, quan el vaig poder guanyar marxant en el tram de bici que passa per unes carreteres on m'he entrenat molts cops». Aquest cop, però, Oliveras tindrà més competència per la participació de Genis Grau, Aleix Domènech, Albert Parreño i del mateix Pau Busquets, que, mentre prepara la seva segona participació en l'Iron Man de Kona prendrà part en un duatló on, amb tot, seria estrany que Oliveras deixés escapar la victòria.

Finalment, la regidora d'Esports de Girona, Isabel Muradàs, va recordar «els esports del duatló, córrer i ciclisme, formen part de l'ADN de la ciutat i de la seva aposta com a Destinació de Turisme Esportiu». Muradàs va destacar la «intensa setmana esportiva que viurà la ciutat amb la celebració de la Duatló, el MIC, el torneig Costa Brava Girona Basket i la sortida de la tercera etapa de la Volta ciclista a Catalunya».