El Barça rep aquest vespre un Arsenal minvat d'efectius per jugar-se la tornada dels vuitens de final de la Lliga de Campions (20.45, BeIN Sports), eliminatòria que l'equip blaugrana té molt ben encarada pel 0-2 de l'anada, gràcies al doblet de Lionel Messi. El Barça perd per sanció Piqué, a més del lesionat de llarga durada com és Rafinha, però recupera Arda Turan. La llista de baixes de l'Arsenal el debilita encara més, després del resultat de l'anada. El conjunt blaugrana, el vigent campió de la màxima competició continental, encara l'eliminatòria en clara superioritat respecte al seu rival, i després d'una trajectòria imparable de 37 partits seguits sense perdre, a més del 0-2 de l'anada, per fer el salt per novena vegada consecutiva als quarts de final.

A tot això s'hi afegeix el poder que sempre ha mostrat el Barcelona contra l'Arsenal a la Lliga de Campions, en la qual els blaugranes són un flagell per al club de Londres (ja el va eliminar les temporades 2010 i 2011, a més de la final del 2006). Els vuitens de final, més que una oportunitat, es poden convertir en un martiri per a un Arsenal que sap que el partit al Camp Nou se li farà molt llarg, tot i que encara no hi ha res escrit, i l'opció d'entrar per primera vegada en els quarts des del 2010 també és una possibilitat per als londinencs, encara que remota. A Can Barça el relat és antagònic respecte de l'Arsenal, ja que cada partit que passa es va fent més gran la llegenda d'aquest equip blaugrana que la temporada passada va signar un triplet (Lliga, Copa i Champions) i que en aquesta pretén repetir la fita. Després de 37 partits sense perdre, líder sòlid a la Lliga, la tornada dels vuitens de la Champions apareix com una nova oportunitat per enviar un missatge a Europa que la candidatura per reeditar el títol per primera vegada des que es va configurar la Lliga de Campions va agafant cos.

A la gespa, l'entrenador Luis Enrique només tindrà la baixa per sanció de Piqué, mentre que podrà utilitzar Arda Turan, que ja ha complert el càstig que arrossegava des de la seva etapa a l'Atlètic de Madrid. A causa d'aquesta baixa important a l'eix de la defensa, Jérémy Mathieu apareix com l'opció més lògica per acompanyar l'argentí Javier Mascherano per armar el Barça des de darrere. A davant, i després de les apostes per donar minuts a molts jugadors, la presència dels titulars sembla la carta més normal per a un partit d'aquesta altura, amb un trio medul·lar format per Rakitic, Sergio Busquets i Iniesta, i amb el trident davant que, liderat per Messi, tornarà a l'onze inicial després que Suárez descansés en el partit de dissabte (Getafe) i Neymar per sanció l'anterior (Eibar). Fins avui, el trio atacant suma 103 gols aquesta temporada.

De la seva banda, l'Arsenal arriba a la Ciutat Comtal amb molt a guanyar i poc a perdre, esgotant els seus últims cartutxos per salvar una temporada fins ara decebedora. Els gunners, amb el dubte fins a última hora del defensa Laurent Koscielny i les baixes segures de Petr Cech, Aaron Ramsey, Santi Cazorla, Jack Wilshere i Alex Oxlade-Chamberlain, confien donar la sorpresa al Camp Nou per no caure eliminats per sisè any consecutiu a la ronda de vuitens.

Wenger encara els seus moments més durs des que va arribar al conjunt del nord de la capital britànica fa 20 anys, amb el seu equip a vuit punts del líder a la Premier (Leicester), eliminat de la Copa d'Anglaterra a mans del modest Watford i amb peu i mig fora de la Lliga de Campions.