La Jonquera té l’ascens a Tercera Divisió més a prop que mai després d’adjudicar-se el lideratge de Primera Catalana diumenge passat amb el triomf al camp del Tona (1-2) i per l’empat del Vilassar de Mar a Andorra (2-2). Els nois que entrena Axel Vizuete segueixen amb la moral alta i en línia ascendent quan queden deu jornades per acabar la competició. A terres osonenques, en un partit retransmès en directe per a La Xarxa TV, la Jonquera, tenia lesionat Pol Compte i va capgirar un marcador advers tot aprofitant la superioritat numèrica.

El Tona es va avançar amb un penal discutit que va cometre Anderson i que es va encarregar de transformar Pla. L’autor del gol, però, seria expulsat poc després i abans del descans el pitxitxi Bassols, amb una jugada individual per la banda esquerra, va establir les taules. A la represa, l’entrada d’Henry va acabar donant el triomf als verd-i-blancs. Una indecisió defensiva entre el central i el porter la va aprofitar l’exjugador del Figueres per anotar a porta buida l’1-2 definitiu.

L'Escala es manté en descens

Per la seva part, l’Escala segueix una setmana més en descens després de patir una nova derrota, diumenge al camp de l’EF Mataró (3-1). Els de Pitu Batlle van tornar a quedar-se amb inferioritat numèrica per l’expulsió de Ricard Ferrer, que s’havia marcat un autogol poc abans, en el minut 39 de la primera part. En aquest part, va sortir d’inici l’argentí Spínola, fitxat feia una setmana, però no van entrar a la llista els colombians Luis Fernando Correa ni Diego Nicolás Quintana, vinguts després de provar al Sant Andreu.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.