Gerard Gumbau (Barça) i Joan Jordán (Espanyol) tenen diverses coses en comú. Són joves, gironins, militen en els dos principals clubs de futbol de Catalunya i ja han tastat la Primera Divisió. També saben que per arribar a l'elit no n'hi ha prou amb una mica de fortuna, i que cal molt sacrifici i esforç. Ahir tots dos van coincidir a la Casa de Cultura en l'acte de presentació a Girona de la Mediterranean Internacional Cup (MIC), el prestigiós torneig de futbol base que, coincidint un cop més amb la Setmana Santa, en vuit dies portarà a les comarques gironines un autèntic festival de pilota amb números de vertigen: 667 partits entre el 23 i el 27 de març en 29 camps repartits en 22 municipis de Girona, 250 equips inscrits i prop de 6.000 jugadors i tècnics mobilitzats. Això per no parlar dels 220.000 espectadors potencials que s'esperen o del centenar de periodistes i observadors dels principals clubs europeus que s'hi han acreditat.

Gumbau i Jordán, com tants d'altres futbolistes, han passat pel MIC. I ahir, en l'acte celebrat a l'auditori Viader de la Casa de Cultura no van desaprofitar l'ocasió per recordar els seus orígens al torneig. El migcampista del Barça el va disputar dos cops, amb el Girona, quan era aleví i cadet; Jordán, per la seva banda, acabat d'aterrar de Granada on dilluns l'Espanyol hi va arrencar un valuós empat, va destacar els seus orígens a la competició quan jugava amb el Bisbalenc, en edat infantil i cadet. Un dels moments més emotius de la tarda va ser quan es va retrobar amb el seu aleshores entrenador, Josep Sorts, i van rememorar brillants actuacions del conjunt del Baix Empordà al MIC, eliminant el Manchester United, el Nàstic i la selecció de Mèxic.

«Quan començava la temporada ja teníem ganes que arribés la Setmana Santa per anar a jugar el MIC», va destacar Gerard Gumbau, que va rebre un missatge de video de l'ara futbolista de l'Hèrcules Vivancos, amb qui va coincidir al Girona des de ben petit. El migcampista de Campllong va coincidir amb jugadors com Pau López (Espanyol), Robert Costa (Barça B), Vivi (Hèrcules), Bigas i Marcel Serramitja (Olot) en aquells equips base del Girona amb els quals va disputar el Mundialet. «Als nens que estan ansiosos per jugar el MIC la setmana que ve només els puc dir que gaudeixin i que aprofitin l'ocasió de disputar un gran torneig internacional», va afegir. Gumbau sol entrenar-se amb el primer equip del Barça i Luis Enrique ja li ha donat oportunitats tant en Lliga com en Copa com en Lliga de Campions. Darrerament, però, està tenint molta presència al filial de Gerard López, a Segona B. «Estic centrat en això. Estem en procés d'ascensió i tenim a prop el play-off. Els joves del planter sempre volem treballar al màxim per arribar al primer equip», va dir sobre la seva situació personal aquesta temporada.

Joan Jordán, per la seva banda, va admetre que «aquesta no és una temporada fàcil» a l'Espanyol i va recordar la seva escassa participació amb Sergio González a la banqueta. «Jo no em vaig desanimar i sabia que l'oportunitat m'acabaria arribant», va explicar. Va ser amb l'entrada de Constantin Galca quan aquest migcampista de Palafrugell ha gaudit de més oportunitats, tot i que ara fa uns quants partits amb menys presència.

Les incorporacions de Girona i Fornells com a seus són dues de les principals novetats de la 16a edició del MIC, la quinzena que es disputa a les comarques gironines. Coincidint amb els 15 anys de presència ininterrompuda a la demarcació, la competició registra rècords amb un total de 253 equips inscrits provinents de 40 països dels cinc continents. Durant els cinc dies es jugaran més de 650 partits de les categories juvenil, cadet, infantil, aleví futbol 11, aleví futbol 7, femení aleví-infantil i MIC Integra en 29 camps de futbol.

Aprofitant l'acte celebrat ahir a la Casa de Cultura de Girona els responsables del MIC, Juanjo Rovira i David Bellver, van fer un reconeixement a diverses persones i mitjans pel suport rebut durant aquests 15 anys, entre els quals hi era el Diari de Girona.