El que havia de ser una setmana més, amb partits teòricament assequibles per als equips que lluiten per estar al play off al final de temporada, va convertir-se en un dia molt profitós per a l'Spar Citylift Girona. I és que el triomf a la pista del cuer, l'Añares Rioja ISB d'Azpeitia, va venir acompanyada per la inesperada derrota, dissabte, del Cadí La Seu a la pista del Gipúzkoa (77-66), fet que deixa les lleidatanes una victòria per sota de l'Uni i del Mann Filter (ahir es va imposar per 72-57 a l'Uni Ferrol), ambdós amb quinze triomfs.

El retorn d'Ify Ibekwe no podia ser més plàcid. Davant el cuer, un equip que només compta amb dues victòries i ja descendit, l'aler pivot nord-americana ja va demostrar que enyorava tornar a Girona amb un molt bon partit (20 punts, 7 rebots i 24 de valoració).

L'arrencada dels de Xavi Fernández va ser fulgurant, amb un molt bon primer quart en el qual l'actuació de la base Noemí Jordana va ser clau per establir les primeres distàncies. Jordana va aconseguir anotar els quatre primers llançaments que va intentar, tots ells triples, per tancar el primer quart amb un clar avantatge (14-24).

El partit, per fi davant un rival clarament assequible, cosa que agraïa el tècnic, Xavi Fernández, per poder anar treballant en el creixement de l'equip, va seguir de cara per a les gironines, i més després que s'arribés al descans amb un clar 28-49 i sense acabar de fer un joc espectacular.

La segona part va seguir en la mateixa tònica, demostrant que les locals són el conjunt més fluix de la categoria, tot i les recents victòries davant Ferrol i Bembibre, mentre que el Girona va seguir treballant, sense relaxar-se, tot i els amplis avantatges.

El proper partit de les gironines serà el proper diumenge (12.00) davant el Gran Canària a Fontajau, i després arriba el gran repte per tal d'aconseguir classificar-se per al play off: visita a la pista del Mann Filter, terceres, i el partit final de la temporada regular: el Perfumerías Avenida a Fontajau.