Jaume Cornellà i Eugènia Miró van imposar-se ahir en una nova edició de la Pujada al santuari dels Àngels marcada per unes excel·lents condicions climatològiques, una notable participació (més de 600 persones) i l'ambient familiar. La futura alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, encara en funcions de tinenta d'alcalde, va ser l'encarregada de fer l'entrega de premis al costat del representant territorial de la Generalitat, Josep Pujols, i del president del GEiEG, Francesc Cayuela. La prova, com és habitual, té un apartat de competició i un altre més lúdic, familiar i social, que és el que reuneix més participants.

En la vessant competitiva, el vencedor masculí va ser Jaume Cornellà, del Trail Running Girona, amb un temps de 37:48, onze segons per sobre del seu més immediat perseguidor, David García. El podi el va completar Ernest Palau. Mentrestant Eugènia Miró, que arribava en la posició 26 de la classificació general, era la guanyadora de la categoria femenina gràcies al seu crono de 45:22. Per darrere seu s'hi van situar Elisabeth Martí (47:46) i Carla Artacho (49:47). En total el control de xip va classificar 200 corredors. En el cas d'Eugènia Miró, la d'ahir és la seva tercera victòria en la clàssica cursa que organitza el GEiEG des de 1964 amb final al santuari dels Àngels. Per la seva banda Cornellà, un notable especialista en quilòmetre vertical, inaugurava el seu palmarès en aquesta carrera.

La prova va ser molt ràpida, marcada per l'ambient festiu, i va concloure amb l'entrega de premis dalt del santuari.