El calendari més imminent del Barça li porta dos reptes aquesta setmana, un a Europa (assegurar al bitllet per a quarts de final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal després del 0-2 de l'anada) i l'altre a la Lliga espanyola, on el Vila-real serà el següent equip a posar a prova els de Luis Enrique, que es dirigeixen cap al títol a velocitat de creuer. Després les competicions s'aturaran coincidint amb Setmana Santa per culpa dels partits internacionals de les seleccions. Espanya té programats dos amistosos, el dijous 24 contra Itàlia i el diumenge 27 davant Romania, per preparar l'Eurocopa de França del proper mes de juny. El retorn a la Lliga serà de primer nivell: el 2 d'abril clàssic al Camp Nou contra el Madrid. Possiblement descafeïnat, però un clàssic sempre és un clàssic.

Els blaugrana van tenir ahir jornada de descans i avui estan citats a la Ciutat Esportiva per començar a preparar el partit europeu contra l'Arsenal. El 0-2 de Londres és, a priori, una clara garantia per confirmar dimecres la classificació per als quarts de final de la Champions, però també ho ha de ser la ratxa de 37 partits invicte que acumula el conjunt blaugrana i el mal moment dels gunners, eliminats ahir de la Copa anglesa pel Watford de Quique Sánchez Flores després d'assaltar l'Emirates (1-2).

Després de la cita europea, abans de l'aturada, tocarà visitar un dels camps més complicats de Primera. El Madrigal espera el Barça diumenge que ve a les 4 de la tarda, en una sortida que si els de Luis Enrique resolen pot servir per acostar-se encara més al campionat de Primera Divisió. Aquell mateix dia el Madrid rebrà el Sevilla i l'Atlètic, que té la tornada de Champions demà contra el PSV (empat sense gols a l'anada) visita dissabte l'Sporting.

En plena Setmana Santa les competicions de clubs donaran pas als partits de seleccions. Espanya té dos amistosos, el dijous 24 contra Itàlia i el diumenge 27 davant Romania. Quan tornin tots els internacionals del seu èxode, els blaugrana ja podran pensar en el clàssic del 2 d'abril al Camp Nou contra el Madrid.