Mentre el Cabanes està a l’espera pronunciar-se fins que no es coneguin les sancions arran dels incidents que es van produir el passat dia 21 en el partit de Tercera Catalana davant el Llançà, el club llançanenc no s’ha quedat quiet i va emetre un comunicat sota el títol Prou violència, siusplau després que el tècnic Lluís Moñino fos agredit “de forma salvatge, premeditada i covarda”. En aquest missatge el club llançanenc aprofitava “per deixar constància que ni la UE Cabanes, ni els seus directius, ni la seva afició té res a veure en tot aquest afer”.

Seguint en la mateixa línia, es va impulsar un manifest titulat Lluís Moñino: només futbol, no més violència, on van sumar-s’hi clubs de la zona com el Sant Pere Pescador, Figueres, Begur, Vilabertran, Esplais, Fortià, Roses, Agullana, Baix Ter, Salle Figueres, Viladamat, Monells, Base Empordanet, Garriguella, Navata, Bàscara, Pont de Molins, Vilajuïga, Portbou, Peralada, Flaçà, Borrassà i Palau-saverdera.

Una altra de les mesures que va prendre el Llançà a l’última jornada és que el primer equip i l’infantil A -els dos únics que van jugar, la resta es van suspendre pel mal temps- van fer una seguda conjunta d’un minut en el moment del xiulet inicial amb els jugadors de l’equip rival, Cistella i Peralada, respectivament, “en senyal de protesta cap a la violència”. D’altra banda, el Llançà té previst reunions pedagògiques amb els seus equips amb l’objectiu de sensibilitzar-los tot aprofitant les campanyes de la Federació Catalana Prou violència al futbol i Zero insults a la grada.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.