L'estudi japonès Nikken Sekkei ha estat l'escollit pel FC Barcelona per dur a terme la reforma del Camp Nou, que està pressupostada en una mica menys de 400 milions d'euros, segons va informar l'entitat catalana ahir a la nit, després que el jurat de l'Espai Barça s'hagi decantat per aquest aspirant entre quatre que concorrien a l'obra.

L'oficina guanyadora està associada amb l'estudi dels catalans Joan Pascual i Ramon Ausió, i la decisió va ser unànime a l'hora de concedir l'obra, per part del jurat, format per cinc membres del club, tres del col·legi d'arquitectes i un de l'ajuntament de Barcelona. La resta de concursants eren HKS, COX & Batell i Roig, BIG i IDOM i BAAS Arquitectes i Populous + Mias ?Arquitectes + RCR Arquitectes. Segons el jurat, l'obra ha recaigut en l'estudi guanyador perquè la proposta de l'equip Nikken Sekkei «destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica».

El jurat encarregat de la designació, encapçalat pel president del Barcelona, ??Josep Maria Bartomeu, ja va escollir també l'equip que emprendrà les obres del nou Palau Blaugrana. A més de Bartomeu, els membres del jurat eren els directius Susana Monje, Jordi Moix i Emili Rousaud, i l'arquitecte Joan Pau Mitjans, mentre que per part del col·legi d'arquitectes els representants han estat el seu degà, Lluís Comeron, i els arquitectes Joan Forgas i el gironí Arcadi Pla, i la gerent adjunta d'urbanisme de l'ajuntament Aurora López.

Les condicions de l'obra són un estadi remodelat per 105.000 aficionats, tots asseguts i sota cobert (6.000 més de la capacitat de l'actual Camp Nou), i amb un lliurament del camp remodelat per a febrer del 2021, sent el maig de l'any que ve el inici de les obres.

L'estadi que sorgeixi d'aquesta obra tindrà un nom comercial que anirà associat com a cognom a la denominació Camp Nou, i s'espera que l'empresa que es faci amb aquests drets aportarà 200 milions d'euros, la qual cosa representarà un terç dels 600 milions en què està pressupostat l'Espai Barça, que reuneix la construcció d'un nou Palau Blaugrana, el nou camp de futbol i la urbanització de la zona, entre altres obres.