Els quatre anys de vida que té el Club Pàdel Indoor Figueres estan donant els seus fruits pel que fa a l’àmbit competitiu. Mentre que en el vessant social l’entitat compta, segons el club, amb 150 usuaris diaris i prop de 2.500 socis, el febrer passat van assolir una de les fites més destacades que han tingut. En una fase disputada durant una setmana a Vic, els figuerencs van obtenir l’ascens a la segona categoria del Campionat de Catalunya com a subcampions de tercera, només superats pel Vilanova i acabant com el millor equip gironí. En total, hi ha cinc categories i seran el referent provincial a la segona divisió al costat de l’X3 de Sant Gregori, que també va pujar a terres osonenques.

Al capdavant del rànquing gironí

L’Indoor Figueres, organitzador els darrers mesos del Campionat Màster Gironí, està encapçalat pels seus directors, Sergi Curto i Albert Faxedas, situats en les dues primeres posicions del rànquing gironí. Aquest doble també participa en la Lliga Gironina -vegeu destacat-, en què l’equip A defensa el títol de campió. Ara bé, i després de la fita en l’àmbit català, el següent objectiu és fer un pas més. Entre maig i juny disputaran, per segona vegada, la prèvia del Campionat d’Espanya de tercera categoria i després de l’intent fallit l’any passat ara es veuen amb més forces que mai per donar la sorpresa i accedir en una fase final que els catapultaria en el panorama estatal.

«L’objectiu està complert, portem una bona ratxa»

El rosinc Sergi Curto és el director del Pàdel Indoor Figueres i un dels jugadors més destacats del club juntament amb Albert Faxedas, amb qui dirigeixen l’empresa TP Ball. Té 38 anys, havia jugat a futbol als equips base del Roses i del Figueres i després d’una lesió al genoll, que va patir al camp del Far, va optar per agafar la raqueta, una passió que ja l’havia tingut de petit amb el tennis.

L’ascens a segona categoria del Campionat de Catalunya és l’èxit més gran del club?

El club és relativament nou, fa quatre anys que existim i, a la primera categoria, hi ha jugadors professionals de clubs amb molta tradició com el Polo i Barcelona. L’objectiu està més que complert i s’ha d’aprofitar, la fita era difícil d’assolir i s’ha de reconèixer. A part del volum de gent i d’activitats que tenim al club s’ha vist com, a vegades, també tenim qualitat. A la Lliga Gironina, els nois som els vigents campions.

El següent pas és disputar el Campionat d’Espanya de tercera categoria?

Venim d’una bona ratxa, però estem parlant de rivals que tenen molta experiència, amb equips que comencen a fitxar. La prèvia serà al maig o al juny a Lleida o Tarragona; l’any passat la vam disputar i vam passar una ronda.

Agafant d’exemple la Lliga Gironina, veiem que a la comarca cada cop més hi ha afició pel pàdel. Per què?

Cada cop puja més el pàdel amateur, tant en nois com en noies. Quan vam iniciar l’Indoor Figueres, sabíem que no era un esport de moda, sinó que havia vingut per quedar-se. Amb poc temps t’ho pots passar bé i et veus realitzat, ja que abraça totes les edats. La gent ho prova i a més del 90% li agrada.

Es deia que el pàdel era un esport elitista.

L’any 2000 ja estaven amb això, no sé si arran de veure Aznar per la televisió. Ara, està sent assequible per a tothom, sempre hi ha algú que coneix amics que el practiquen, nosaltres tenim 2.500 socis i cada dia vénen a jugar 150 persones. En el nostre cas, tenim preus accessibles que no tenen res d’elitista, ara hem llançat un producte que per 31 euros al mes pots jugar de dilluns a divendres de 9 a 16 h un partit; i també una altra promoció 4+1 en què en un mes pots reservar un dia a la setmana per jugar i en regalem un altre. El projecte del club implica ampliar instal·lacions, ara tenim vuit pistes, la idea és fer-ne tres més, i comptarem amb un fisioterapeuta i un nutricionista. A més de la botiga tenim un restaurant amb menús equilibrats i variats que està obert a tothom.

Tenen algun projecte de base?

Estem potenciant l’escola de nens, ara en tenim quasi 50 de 5 a 16 anys. A més, de l’11 al 17 d’abril organitzarem amb la Federació una prova del Circuit Català, on vindran 150 parelles de tot Catalunya des de benjamins fins a júniors.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.