El castelloní Josu Currais té 23 anys i està apuntant una nova experiència a l’estranger. I ja en van cinc. El seu nou destí és el Wilmington Hammerheads americà, tal com havia avançat L’Empordà al gener passat. L’equip dels Estats Units està establert a la USL Soccer, la segona categoria, i iniciarà la lliga el pròxim 27 de març contra l’Orlando. El futbolista altempordanès fa dues setmanes que entrena amb l’equip i explica que la rebuda ha estat “molt bona, tots m’han donat una molt bona benvinguda i estic content”.

Josu va tancar l’etapa a la lliga de l’Índia amb el Kerala Blasters al desembre passat, després de tres mesos de competició i, en un primer moment, havia anat a provar en el St. Johnstone. El conjunt de la primera divisió d’Escòcia no el va convèncer i va aprofitar una trucada de l’entrenador que tenia a l’Índia per fer les maletes cap a Carolina del Nord, a la costa Est, on té ­con­trac­te fins a l’octubre: “No ho vaig dubtar”, confessa.

L’entrenador del Wilmington Hammerheads és Mark Briggs, amb passat a la lliga anglesa, i l’equip té “una afiliació amb el New York City, on juga en (David) Villa i en Pirlo. Si fas les coses bé, pots ascendir fàcilment a un equip de la MLS”, valora.

Cinquena experiència a fora

Si una cosa té clara Josu, és que la carrera futbolística la vol fer a fora de l’Estat espanyol. Així ho demostren les seves últimes actuacions, ja que en tres anys ha passat pel Kerala Blasters (Índia), Terracina (Itàlia), Górnik Leczna (Polònia) i Seinäjoen JK (Finlàndia). Abans de fer les maletes, el castelloní havia jugat a la Jonquera, Olot i futbol base de l’Espanyol, Barça, FE Figueres, Girona i Esplais. Precisament, el seu pas pel planter blaugrana continua deixant petjada: “Els companys em segueixen preguntant pel Barça, fins i tot en Liam Miller, jugador que ha fet carrera a la Premier League tota la seva vida, m’ha dit que he jugat al club dels seus somnis”.

Ara, Josu enceta el somni americà en un país que l’havia trepitjat “12 dies amb el Barça quan vam anar a fer un torneig a Dallas. La veritat és que Amèrica m’encanta i, de moment, no hi veig res negatiu”.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.