El Barça, de nou guiat per Leo Messi, autor d'un doblet, va ampliar aquest diumenge a 36 la seva ratxa de partits invicte després de golejar per 0 gols a 4 a l'Eibara Ipurúa en la 28a jornada de lliga.

El conjunt blaugrana portava 35 partits sense perdre abans de visitar l'estadi basc i ara ja són 36 duels invictes. En canvi, els locals van patir la quarta derrota consecutiva. L'entrenador de l'Eibar, José Luis Mendilibar, va alinear el mateix onze inicial que en el partit davant el Sevilla, sense extrems naturals, per intentar tancar els espais pel centre al Barcelona. El tècnic visitant, Luis Enrique, va deixar a la banqueta a Iniesta, mentre que Arda Turan va jugar com a interior esquerra i Munir va ocupar el lloc a l'atac del sancionat Neymar.

La incessant pluja caiguda en les últimes setmanes va fer que la gespa estigués ràpida inicialment. Això va possibilitar el primer gol dels catalans en una jugada iniciada per Messi, en la qual va combinar amb Luis Suárez, que va centrar a l'àrea petita, on Munir va marcar a plaer al minut 7 de la primera meitat.

El Barça, en ratxa, va aprofitar la seva primera ocasió. Poc després, el mateix Luis Suárez va poder marcar el segon gol en escapar-se del marcatge de Pantic, però el seu xut va marxar alt. També va poder empatar el defensa local Ramis, que va rematar de cap una centrada de Radosevic que se'n va anar per sobre del travesser de la porteria defensada per Claudio Bravo.

Amb el marcador a favor, el Barça carburava com una orquestra que se sabia de memòria la partitura, sota la direcció de Messi. La pilota era dels visitants, que combinaven una i altra vegada, superant sense problemes la pressió dels locals. L'astre argentí, després d'una jugada personal, va posar una pilota perfecta a Munir, qui va xutar fora quan estava sol davant Riesgo. Va respondre l'Eibar amb una rematada al segon pal de l'argentí Gonzalo Escalante, que va empalmar fora la pilota després d'una passada del gironí David Juncà.

Sergio Busquets va poder marcar en pròpia porteria en la millor acció de l'Eibar, després de desviar una centrada des de la banda.

Però qui no va perdonar va ser l'argentí Leo Messi, que després d'un error de Capa va agafar una pilota, va iniciar un contraatac amb l'esfèrica enganxada al peu, es va internar a l'àrea aprofitant que no li va entrar cap defensa, i va batre Riesgo amb un xut ras i creuat.

Així, es va passar d'un possible empat, al 0 a 2, després de jugada personal del millor futbolista del món. En una altra acció abans del descans, Jordi Alba va centrar des de l'esquerra i la pilota es va passejar per l'àrea petita sense que arribés Rakitic a la rematada.

A la represa, el Barça va seguir jugant molt còmode i amb molta tranquil·litat, amb el 0 a 2 a al marcador, perquè l'Eibar semblava incapaç de capgirar la la truita davant la solidesa defensiva blaugrana i el joc intens i eficaç que desplegava l'equip de Luis Enrique.

Amb tot, els locals no es van rendir. En una jugada iniciada per Adrián i continuada per Sergi Enrich, el davanter va cedir de nou a Adrián, qui va disparar alt des de la frontal de l'àrea. Messi va provar fortuna amb un xut de falta directa, però Riesgo va atrapar la pilota.

El mateix jugador blaugrana, que va entrar a l'àrea en una acció posterior, va centrar i l'àrbitre va assenyalar penal per unes mans de Ramis, que es va llançar a terra per tallar la pilota i va recolzar la mà a terra, colpejant-li la pilota. Messi, amb tota la tranquil·litat del món després de veure com el Barça errava un percentatge molt alt dels penals llançats, va xutar-lo en aquest cas pel mig de la porteria i va situar el 0 a 3 al marcador d'Ipurúa.

Amb aquest resultat, l'Eibar, frustrat, va intentar retallar distàncies però no van estar encertats i el Barça tampoc els vaconcedir oportunitats.

Qui va tancar el marcador va ser el màxim golejador de l'equip, Luis Suárez, que va anotar el quart després d'una gran jugada individual.

El Barça afronta una setmana neta de partits per preparar el proper duel davant el Getafe, a casa.