Bona participació en la 22a edició de la Mitja Marató Pla de l'Estany que es va disputar ahir diumenge a Banyoles. Un grup de 400 corredors, aproximadament, van participar en la tradicional prova que es va acabar emportant Pau Castellvell.

Al punt de les 9:30 hores del matí es donava el tret de sortida d'una prova que, des de bon principi, ja va marcar un grup capdavanter de corredors, format per Jordi Rabionet, guanyador de l'edició de l'any passat, Jakub Chara, David McNamee i Abdessamad Essalmi.

El grup va anar relativament junt fins als 7 quilòmetres de prova, quan el triatleta local Pau Castellvell va posar una marxa més i va augmentar el ritme per recórrer els 14 quilòmetres que restaven per finalitzar la prova en solitari per creuar en primera posició la línia de meta amb un temps d'1 hora, 10 minuts i 38 segons.

Per darrere va entrar Jordi Rabionet, a 19 segons de Castellvell, i en tercera posició va finalitzar l'anglès David McNamee.

Pel que fa a la categoria femenina, hi van participar 200 atletes aproximadament, on Vilja Larme, triatleta del Club Triatló Andorra, es va imposar amb un temps d'1 hora, 31 minuts i 7 segons. L'andorrana va anar anar progressant a mesura que anaven avançant els quilòmetres i va anar clarament a més per acabar superant les seves rivals en l'últim tram de la prova.

En segona posició va entrar ?l'atleta del Club Atletisme Girona Carme Sabench, amb un temps d'1 hora, 31 minuts i 55 segons, que va veure com la seva rival ?l'avançava als últims metres quan la ?gironina havia dominat la prova ?durant la majoria dels quilòmetres.

Finalment, en la categoria femenina, en tercera posició va creuar la línia de meta va ser Sussana Bassas, amb un temps d'1 hora, 32 minuts i 44 segons i la primera local va ser Rosa Matamala, sisena a la classificació general amb un temps d'1 hora, 35 minuts i 41 segons.

També es va disputar la novena edició Volta Popular al Pla de l'Estany, de caire popular i sense classificació oficial entre tots els participants, d'on se'n van poder treure bones conclusions pel que fa a bon ambient i en participants, ja que n'hi va haver uns 200.

El matí es va completar amb la instal·lació d'una unitat mòbil de donació de sang a càrrec de Nutrisport, un dels patrocinadors de la Mitja Marató del Pla de l'Estany.