Maverick Viñales s'ha convertit per mèrits propis en la revelació de la pretemporada de MotoGP. A Austràlia va ser el més ràpid en el circuit de Philip Island, i en els darrers tests de pretemporada, disputats aquesta setmana al circuit de Losail a Qatar, va aconseguir el millor temps en la segona jornada i el tercer en el darrer dia. Viñales, en la seva segona temporada a la màxima categoria, amb la Suzuki, una moto també relativament nova a la categoria, ja que la passada temporada tornava a la categoria reina de la velocitat, està aconseguint rodar amb els mateixos temps que els màxims favorits a aixecar el títol.

Només Jorge Lorenzo i Scott Redding van ser capaços de superar-lo a Losail, mentre que a Phillip Island el temps del pilot gironí va ser el millor. A Qatar, Maverick va aconseguir situar-se per davant dels Campions del Món de la categoria Marc Márquez i Valentino Rossi, quart i cinquè, respectivament. A més, es va mostrar, altra vegada superior al seu company d'equip, Aleix Espargaró.

Va ser bona, doncs l'aposta de Suzuki pel pilot de Roses, després que Viñales aconseguís el Mundial en la categoria de Moto3 la temporada 2013 i acabés en tercer lloc en el de Moto2 un any més tard. El 2015, en el salt a MotoGP, mai va poder entrar en la lliuta amb els millors (essent els dos sisens llocs a Catalunya i Austràlia els seus millors resultats), però va poder finalitzar tots els Grans Premis excepte els de la República Txeca i el de Japó. Aquest rodatge l'han sabut aprofitar durant la pretemporada per aconseguir millorar la moto fins a situar-la entre una de les millors.

El dia 20 de març els equips tornaran a Losail per encetar la temporada oficial. Maverick, després del que ha mostrat en aquests tests, serà un dels pilots a seguir durant les divuit curses de les que consta el campinat. El pilot de Roses va acabar l'any passat dotzè en la seva estrena a MotoGP. Aquest 2016 apunta molt més alt.