Tres espais de la ciutat de Girona seran protagonistes avui entre dos quarts de deu i dos quarts de dues en la quarta edició de la Jornada de l'Esport Femení - "Dona" un pas per l'esport. La plaça de Salvador Espriu, la de Francesc Calvet i Rubalcaba i la riba del riu Onyar seran els espais en què s'hi portaran a terme activitats i accions de divulgació de divuit disciplines esportives diferents: hoquei patins, gimnàstica rítmica, gimnàstica artística, tennis de taula, atletisme, handbol, rugbi, judo, bàsquet, piragüisme, patinatge, esgrima, vòlei, bàdminton, futbol, marxa nòrdica, kick-boxing i paleo-entrenament.

L'acte central de la jornada serà a les 12 del migdia, amb els representants de totes les entitats esportives i de les institucions, presidit per l'alcalde de Girona, Albert Ballesta. També hi haurà activitats obertes a tothom, destacant un entrenament obert per còrrer amb els Girunneres, un entrenament d'alta intensitat, classes de pilates per esportistes o classes d'hipopressius, a més d'un flashmob obert a tothom.

Durant els dies previs a la celebració d'aquesta jornada s'ha treballat als instituts de secundària de la ciutat i la demarcació amb xerrades i itineraris esportius.

Aquesta Jornada està organitzada per l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya a Girona, el Consell Esportiu del Gironès i l'Associació MovArt. Algunes de les entitats esportives que hi col·laboren son el GEiEG, l'Uni Girona, el CPA Olot, el CPA Girona, el Girona F.C., l'Handbol Bordils, la U.E. Sarrià, la U.E. l'Estartit i fins a deu entitats més.