Després d'una primera part de temporada on els resultats es resistien i quan alguns ja els donaven per morts, cinc victòries consecutives han impulsat el Peralada lluny de les posicions de descens. Els d'Arnau Sala han trobat per fi la línia de resultats tan esperada i, en poc més d'un mes, han deixat el penúltim lloc de la classificació per enfilar-se fins al 14è i passar a tenir un coixí de 9 punts respecte del descens. Ell no ho veu del tot així però bona part de la culpa del canvi en els resultats del Peralada és de Marc Mas. El davanter silenc, de 25 anys, amb el trio de dimecres contra el Sant Andreu (3-0), ja duu 16 gols aquest curs i ha superat tots els seus registres des que és sènior (com a màxim n'havia fet 15 amb el Cassà i el Betis B a Tercera). A més a més, la majoria d'aquests gols (9) els ha aconseguit en aquestes cinc màgiques jornades que el club altempordanès compta per victòries. «No sé si és casualitat o no però he fet 9 gols i això ha ajudat l'equip a sortir de baix. El mèrit és de tot l'equip. Tots els jugadors estem en una bona dinàmica: els davanters marquem, els defenses defensen molt bé...», assegura Mas.

El canvi de resultats del Peralada no ha estat degut a cap rentat de cara de l'equip ni tampoc ha fet falta un relleu a la banqueta perquè arribés. Al final, Arnau Sala i els seus homes han trobat el premi a la feina feta. «Mai ens hem vist morts. Sabíem que teníem bon equip i que no ens mereixíem ser a baix. La clau és la mentalitat del vestidor», diu Mas. El silenc destaca també que el míster «no ha canviat la filosofia de jugar», malgrat els mals resultats. «Ell confia en nosaltres i nosaltes en ell. Per fi han arribat els fruits».

L'estat de gràcia de Mas i del Peralada va començar en el decisiu duel directe contra el Morell quan un gol seu va donar els tres punts als altempordanesos (1-0). A la següent jornada dos gols seus conquistarien Manlleu (1-2) i també col·laboraria amb un gol -l'altre va ser obra de Kike Sánchez- en la remuntada davant el Rubí (2-1). Dissabte passat va marcar-ne dos en el triomf (1-3) al camp del Sabadell B -l'altre va ser de Jaume Duran- i dimecres va fer els tres que van doblegar el Sant Andreu. Són els números d'un killer que no pensa més enllà d'aconseguir la salvació amb el Peralada. Arnau ja va dir que és un jugador «de categoria superior» i de fet ja ha tastat la Segona B amb Sant Andreu, Llagostera, Badalona i Guadalajara. «No hi penso», diu.

Mas es va formar al Sils i al Girona amb qui va debutar amb 16 anys a Tercera i es va integrar al primer equip gironí de la mà de Ricardo Rodríguez. Al 2007, l'Espanyol el captaria per al planter.