El Barça, amb tres gols de Messi i dos d'Ivan Rakitic i Arda Turan, es va imposar amb claredat i solvència a un Rayo Vallecano que va acabar amb nou futbolistes per les expulsions de Diego Llorente i Manuel Iturra. Amb el triomf d'ahir, el conjunt blaugrana acumula ja trenta-cinc partits sense perdre i manté la distància respecte als seus perseguidors. Té a vuit punts l'Atlètic de Madrid i a dotze el Reial Madrid.

Sense el sancionat Dani Alves, Luis Enrique va optar per deixar a la banqueta Aleix Vidal per introduir una novetat cridanera en l'onze situant al lateral dret Sergi ?Roberto. El del planter del Barcelona, ??que va complir en la defensa, va participar de manera decisiva en el primer gol del seu equip en centrar una pilota des de la dreta que Juan Carlos, en un error garrafal, no va aconseguir tallar i va deixar morta perquè Rakitic marqués a plaer. Fins aquest moment el conjunt blaugrana va donar símptomes de no trobar-se còmode sobre la ?gespa i va comprovar com el Rayo, amb el seu atreviment habitual, va provar en un parell d'ocasions Claudio Bravo amb dos xuts d'Embarba que va repel·lir el xilè.

El Rayo va patir molt pel lateral dret, en el qual Quini va haver de lidiar amb Neymar, que, als 23 minuts, va rebre una passada a l'espai de Messi i l'hi va tornar al primer toc perquè l'argentí llancés un xut ajustat al pal dret marcant el segon. El Barça tenia el partit coll avall però l'equip madrileny no es va intimidar i va buscar retallar distàncies. Va poder fer-ho als 41 minuts quan Embarba va posar una centrada des de l'esquerra que Quini, a la carrera, va rematar de cap fora entre els dos centrals. Un minut després, el partit es va complicar al Rayo Vallecano amb l'expulsió per vermella directa de Diego Llorente, després d'una dura entrada a l'alçada del genoll a Rakitic.

Només començar la segona part, el conjunt blaugrana va poder deixar sentenciat el matx si Neymar hagués encertat a rematar entre els tres pals un xut creuat a passada de Luis Suárez a l'esquena dels defensors. El tercer gol va arribar poc després per mitjà de Messi, que va recollir en l'àrea un rebuig del pal esquerre a xut de Luis Suárez i no va perdonar amb la seva rematada per posar el tercer.

A partir d'aquest instant, el Barcelona va entrar en un procés de letargia que el Rayo va aprofitar perquè Manucho, de cap després d'una passada de Bebé, anotés el primer del seu equip. Aquests van ser els pitjors minuts del Barcelona, ??que va ser sotmès a una bona pressió per part d'un Rayo esperonat per la seva afició i que no va renunciar a tenir la pilota i buscar diagonals a l'esquena de Mascherano i Piqué.

El partit va tornar a canviar als 67 minuts amb l'expulsió, també per vermella directa, d'Iturra, que va deixar el Rayo amb nou després de fer caure Busquets dins l'àrea. El penal, llançat per Luis Suárez, el va aturar Juan Carlos.

Amb més qualitat que el seu rival, i físicament amb l'avantatge de tenir dos jugadors més, la cita ja no va tenir història perquè el Barcelona es va dedicar a controlar la pilota, moure'la d'un costat a l'altre i esperar que les oportunitats arribessin. En una d'elles, als 72 minuts, Messi va rebre una pilota en línia de tres quarts, va iniciar la carrera i, a tall de l'àrea, va creuar la pilota davant la sortida de Juan Carlos per marcar el quart. El marcador es va tancar definitivament als 87 minuts amb una rematada de cap d'Arda Turan, a passada de Mathieu, que Juan Carlos no va poder detenir malgrat que va tocar la pilota. Va ser el primer gol del turc amb la samarreta del Barça.