El Barcelona, líder de Primera, torna a Vallecas per enfrontar-se a un Rayo a qui ha guanyat amb facilitat en les seves quatre últimes visites i contra el qual no vol sorpreses per seguir el seu camí al títol. L'equip de Luis Enrique arriba a Madrid assentat en la primera posició, però amb l'Atlètic de Madrid trepitjant-li els talons, a cinc punts, després de la seva victòria de dimarts contra la Reial Societat.

Després del treballat triomf contra el Sevilla al Camp Nou (2-1) l'última jornada, que va significar igualar a 34 el rècord de partits invicte que tenia el Reial Madrid de Leo Beenhakker (1988/1989), el partit contra el Rayo és el primer d'una sèrie de tres contra equips que lluiten per la permanència (Getafe) i la zona mitjana (Eibar), abans de visitar el Vila-real i jugar el clàssic al Camp Nou.

Aquests cinc partits són clau per a un Barcelona que ve embalat després d'un mes de febrer espectacular, en què ha guanyat tot el que ha jugat, excepte l'empat contra el València a Mestalla (1-1) en la tornada de Copa, sentenciada gràcies al 7-0 de l'anada.

Luis Enrique no vol ensurts. Considera que la Lliga està viva, tot i que ja només parla de l'Atlètic a l'hora de referir-se als perseguidors. «En una Lliga de tres punts qualsevol badada es paga cara», va dir ahir, insistint que la competició no està decidida, malgrat els cinc punts d'avantatge i un partit ?menys que el seu equip té sobre el conjunt matalasser.

Sobre el duel de Vallecas l'entrenador asturià va destacar que «serà un partit complicat. No hi haurà cap pilota fàcil. Habitualment són partits oberts, en els quals hi ha força ocasions de gol, i serà incòmode independentment del resultat que sigui», va explicar en la roda de premsa prèvia.

Luis Enrique va ser generós en els elogis a Jémez: «M'hauria encantat com a jugador tenir un entrenador tan ofensiu. M'identifico molt amb ell». En aquest sentit, va analitzar que el del Rayo és dels pocs partits de l'any en què la possessió serà «un factor secundari i allò prioritari serà tenir opcions de gol». «La possessió és un mitjà per aconseguir un fi. Em preocupa zero aquest aspecte pel partit contra el Rayo. Espero que es donin moltes situacions d'un contra un i de transicions. Haurem d'estar molt fins», va advertir.

Preguntat per si la victòria de l'Atlètic contra la Reial Societat, dimarts, els afegeix pressió, Luis Enrique va insistir que el campionat encara no està decidit: «Amb el sistema de tres punts, qualsevol badada es paga. Hi ha Lliga, però mai hem dit el contrari, nosaltres. Queden molts punts encara».

A Vallecas el Barça tornarà a realitzar retocs a l'equip per donar descans a jugadors que porten molts minuts en les cames, encara que és una incògnita la idea que el tècnic té sobre els de davant, ja que Messi, Luis Suárez i Neymar no només són insubstituïbles, sinó que poc propensos a entrar en les rotacions.

Luis Enrique té tots els seus jugadors disponibles, a excepció del lesionat Rafinha, fet que li permetrà realitzar tants canvis com s'atreveixi, fins i tot a recuperar el desacreditat Marc Bartra o insistir amb Arda Turan perquè li prengui el pols a una altra manera de jugar, a la qual encara li està costant molt adaptar-se al mig del camp.

El líder tindrà davant el Rayo Vallecano, que afronta el partit en el seu millor moment de la temporada després d'encadenar set partits consecutius sense perdre. El conjunt madrileny no renuncia a donar la sorpresa i es pren el partit com un premi en el qual té molt més que guanyar que perdre. Paco Jémez ja ha anunciat que no canviarà la filosofia de joc.