conquero: Buch (15), Traore (3), Peters (16), Elonu (17), Caldwell (17 )- cinc inicial - i Castro (8). 11/16 tirs lliures. 3 triples (Buch, Elonu i Peters). 35 rebots (Caldwell, 10). 19 assistències (Castro, Buch i Elonu 5). 9 pilotes perdudes. 11 faltes personals. Cap eliminada.

Spar citylift girona: Jordana (4), Knezevic (7), Givens (11), Spanou (11), Coulibaly (4) - cinc inicial- Pikciute, Kuktiene (8) i Lucas (13). 5/10 tirs lliures. 9 triples (4 Jordana, 2 Lucas, 2 Kuktiene i Knezevic). 32 rebots (Coulibaly, 12). 21 pilotes perdudes. 16 faltes personals. Eliminada: Pikciute.

A Àrbitres: Morales i Aranzana.

P PARCIALS 1 17/19

2 38/44 descans

3 62/58 4 76/68 final

Una temporada històrica amb moments per al record com el títol de Supercopa, el debut a l'Eurolliga amb victòries d'impacte com la del Praga i derrotes dolces com la de l'Ekaterinburg, corre un evident perill d'acabar amb l'Uni estavellant-se en la Lliga, en la qual defensa el títol, perquè l'equip gironí està arribant al tram final absolutament fos. Ara mateix, l'Spar Citylift Girona és un equip desdibuixat. Intenta lluitar, però no pot. Vol canviar de rumb i de manera de jugar, però no té l'espurna suficient per moure's en la nova direcció que marca el timó. Ahir, a la pista d'un Conquero amb només sis jugadores i gairebé desballestat per tota mena de problemes extraesportius, l'Uni va encaixar la seva tercera derrota consecutiva, la segona amb Xavi Fernández a la banqueta, contra un rival que té talent. Però que, sobretot, té una cosa molt valuosa de la qual avui no disposa l'equip gironí: ànima. Amb quatre notables jugadores i dos complements, Aya Traoré tot just acaba d'arribar, el Conquero va sumar ahir la victòria contra un Uni que, inesperadament o no, es va acabar diluint en el darrer quart després d'un partit que havia més o menys dominat, a l'inici del tercer període guanyava de vuit punts, però en el que li va faltar instint, idees, força i, sobretot, fam per saber rematar. Al final derrota per 68-76 i la sensació que l'Uni necessita canviar ràpidament el xip si, com a mínim, vol acabar quart la lliga regular i jugar el play-off. Ara mateix no es pot plantejar més objectius. Amb Ify Ibekwe o sense.

Xavi Fernández intenta que l'equip jugui un bàsquet més elaborat. I, per moments, ho aconse?gueix. Es veuen alers tallant per la línia de fons per buscar tirs alliberats, Lucas va anotar un parell de triples aprofitant un bloc cec al pal alt, hi ha altres conceptes defensius més enllà de la pressió tota la pista... Però amb això no n'hi ha prou. Almenys contra un equip com el Conquero. Són quatre jugadores alliberades de pressió i que juguen a bàsquet de memòria. Ahir a Huelva hi havia un equip que gaudia jugant a bàsquet i un altre que estava patint sobre la pista. I les que somreien eren les que han vist com mig vestidor marxava perquè que no cobraven. L'Uni va començar bé, dominant en el partit i el marcador, però el Conquero amb la mataronina Rosó Buch fent un gran paper en la posició de base, mai va deixar que els avantatges gironins fossin realment importants. Sempre apareixia un tir obert de Peters, una penetració de Buch, un detall de força interior de Caldwell o un polsim de talent de Conquero. Tot molt fàcil. Sobretot en contraposició a un Uni que per anotar necessita treballar un atac, buscar Coulibaly, forçar un bàsquet agònic de Knezevic o Givens. Tot molt complicat.

Caldwell va guanyar la partida per dins a Coulibaly i Pikciute, mentre Spanou tenia problemes per defensar Elonou, però, tot i això, el pas endavant de l'Uni respecte a la imatge de diumenge contra el Gipuzkoa va servir per anar per davant durant molts minuts del partit. Segurament, tot i les mancances, amb el partit que va fer ahir l'Uni n'hauria fet prou fer derrotar a un altre rival. Però no al Conquero. Les andaluses no es van deixar intimidar quan un bàsquet de Knezevic posava l'Uni vuit punts per davant a l'inici del tercer quart (38-46). Ni tan sols quan Lucas li treia la tercera falta a Elonu amb un 2+1. El Conquero porta set victòries consecutives, sense comptar les dues a la Copa, i això li dóna confiança per no posar-se nerviós. Al final del tercer quart ja guanyava per quatre punts, 62-58, després d'un poderós rebot ofensiu de Caldwell. Així es va entrar en un darrer quart on, un cop més, va quedar clar que el desgast mental sempre pesa més que el físic. Les jugadores del Conquero portaven tot el partit en pista, però les que es van diluir van ser les de l'Uni. L'equip gironí només va anotar dos punts en els primers cinc minuts del darrer quart i aquí se li va escapar definitivament la victòria.