Lluny d’aquell culturisme pur en què tots els músculs del cos queden ben definits, Sandra de Palma és la vigent campiona de Catalunya de bikini fitness. Es tracta de la categoria més suau que té la International Federation of Bodybuilding (IFBB) en el qual es valora la bellesa de la noia, potenciada amb un treball de musculació, però sense exagerar, ja que un excés de definició o un abdominal marcat és penalitzat pels jutges. Aquesta figuerenca nascuda fa 34 anys a Mar del Plata (Argentina) desfila des del 2012 a la passarel·la només amb biquini, com el seu nom indica, pentinada, maquillada, amb sabates i alguna joia al damunt. La referent mundial de bikini fitness és l’americana Ashley Kaltwasser i és clau tenir un cabell, una pell i una cara bonica.

“Sempre havia entrenat, feia peses, em cuidava una mica i m’agradava el bikini fitness, però no m’ho podia combinar”, recorda De Palma, que també va destacar l’any passat amb el títol de la Copa Catalana i l’Open Whey Store, i a l’estiu canviarà de categoria, passant de sènior a màster.

“La clau és portar una conducta, l’entrenament i l’alimentació”, apunta l’atleta argentina. En referència a si segueix una dieta estricta, explica que només pateix a l’última fase per a preparar els campionats, però que menja “fruita, peix, verdura, arròs...”. Fins i tot, el dia abans de la competició “l’àpat és lliure, et pots menjar una hamburguesa per donar alegria a la cara”. Abans d’entrar en escena, es busca “mantenir una massa muscular, però perdre nivell de greix i reduir calories”.

Un biquini de 1.000 € amb Swarovski

Conèixer el figuerenc Carles Cansado, la seva actual parella sentimental i que havia competit en culturisme, va ser clau en la vida de De Palma perquè també és el seu entrenador i nutricionista.“La societat demana ara una imatge més natural, sana i estètica”, explica el gerent de l’EnformaGym en comparar el bikini fitness amb el culturisme. En aquest gimnàs de Figueres, De Palma s’hi prepara una hora al dia i també exerceix d’entrenadora personal d’algunes noies. És patrocinada per Nutrytec, una marca de suplement esportiu, i The Bikini Box, firma de biquinis. Aquesta peça de roba pot costar-li entre 250 i 300 euros, però l’últim que va tenir pujava als 1.000 euros perquè portava peces de Swarovski.

A més de Cansado, el seu equip el completen la Bibi, la dissenyadora, la Yelitza, la seva maquilladora de confiança, i Maria José, la seva perruquera. De Palma té una filla de 10 anys, viu a Figueres des de fa una dècada i es va donar a conèixer públicament a la ciutat al gener passat quan va ser reconeguda a la Nit de l’Esport, al Teatre El Jardí.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.