El FC Barcelona va presentar ahir oficialment el disseny versàtil del nou Palau Blaugrana que, amb una capacitat de fins a 12.000 espectadors, està previst que es comenci a construir en el transcurs de la temporada 2017-18, sempre que es tanquin tots els tràmits administratius. La proposta, que tindrà un cost de 90 milions d'euros, destaca pel seu concepte multifuncional, ja que a més del pavelló, on disputaran els seus partits les seccions professionals del club, comptarà amb una pista annexa amb una capacitat de 2.000 espectadors, una pista de gel i dos camps de futbol.

El club blaugrana, que fa unes quantes setmanes ja va donar a conèixer el projecte guanyador de les firmes d'arquitectes HOK i TAC Arquitectes, va revelar en societat la maqueta d'una de les pedres angulars del denominat Espai Barça, el projecte de remodelació del Camp Nou i els seus voltants. L'entitat blaugrana va organitzar una presentació formal a l'Auditori 1899, on a més del president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, van assistir-hi representants de les seccions (capitans i entrenadors) i d'altres personalitats com el president de l'Eurolliga, Jordi Bertomeu.

«El nou Palau tindrà tots els requisits per complir l'objectiu de convertir-nos en el club poliesportiu més important del món» va subratllar el president blaugrana, Josep Maria Bartomeu. El futur recinte tindrà quatre espais principals que funcionaran de manera independent: la pista principal, de 12.000 espectadors; una altra auxiliar, de 2.000; la pista de gel i dos camps de futbol d'entrenament per als joves jugadors de l'FCB Escola. La instal·lació també comptarà amb 24 llotges exclusives, quatre restaurants amb visió de la pista, vestidors, despatxos, una sala de premsa de 250 metres quadrats i d'altres espais de treball per als esportistes.

El pavelló principal de la nova instal·lació mantindrà, segons els arquitectes, l'efecte «olla pressió» de l'actual Palau Blaugrana i s'apostarà, també, per un aforament adaptable. «La configuració de la grada permet deixar-la en 8.000 espectadors. La graderia superior és la que arriba als 12.000. Amb un simple sistema de cortines podem tenir un Palau adaptable», va explicar Eduard Gascón, responsable de l'estudi TAC Arquitectes.

A punt pel 2019-20

Està previst que les obres del Nou Palau Blaugrana comencin en el transcurs de la temporada 2017-18, una data que, segons el directiu Jordi Moix, dependrà del temps que el club trigui a tancar els detalls administratius amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. «Estem treballant amb tots els equips tècnics municipals. El diàleg és fluid, però després d'un canvi de govern porta un cert temps aturat. Estem en una fase avançada i treballem amb el calendari que tenim», va afegir Moix.D'aquesta manera, si es compleix el calendari fixat, la construcció de tot el recinte està previst que conclogui durant el transcurs de la temporada 2019-20. La instal·lació se situarà a l'espai que actualment ocupa el Miniestadi, prop d'una de les estacions de la fa ben poc estrenada Línia 9 de metro.

Una vegada escollit l'estudi guanyador del Nou Palau, el jurat valorarà les propostes per a la remodelació del Camp Nou, el guanyador del qual està previst que s'anunciï en les pròximes setmanes. La construcció s'abordarà durant la temporada 2017/18 si se superen els tràmits administratius.