El Barça va saber patir per signar una volta gairebé perfecta i assolir el seu 34è partit sense perdre, aquesta vegada després de derrotar el Sevilla (2-1), l'últim equip que el va guanyar a la Lliga, i que li va posar les coses molt difícils al Camp Nou.

Els blaugrana, com en d'altres set ocasions en aquesta temporada, van haver de remuntar un partit a casa. Es va avançar l'equip sevillista, però li va donar la volta al marcador el Barça amb una magistral execució de falta per part de Leo Messi i un gol de davanter centre de Gerard Piqué.

Va deixar Luis Enrique a Alves, Mascherano, Iniesta i Rakitic de sortida, pensant en l'acumulació de partits immediats; i segurament de manera inconscient en la innocència del Sevilla com a visitant i en la ratxa d'Emery en els seus enfrontaments al Camp Nou. Però se li va entravessar el partit als blaugrana, que van tenir problemes en la creació, especialment en la coordinació defensiva, com es va veure en el 0-1 que va marcar Vitolo en el minut 20.

Fins llavors el Sevilla havia resistit l'atac continuat dels locals que, tot i això, només havien arribat en un parell d'ocasions sobre la porteria de Sergio Rico, totes dues al minut 13. A la primera, un defensa va salvar l'intent de gol olímpic de Messi i tot seguit el rebuig va ser rematat per Luis Suárez al travesser.

Amb dos migcampistes poc habituals -Arda i Sergi Roberto-, el Sevilla va manar durant uns minuts amb N'Zonzi i va intentar aprofitar la velocitat de Gameiro, la mobilitat de Krohn-Dehli, la qualitat d'Iborra i les incorporacions per l'esquerra Trémoulinas. Van donar un parell de tímids avisos dels sevillans per mitjà de Kolodziejczak i de Vitolo abans del primer gol del partit. Iborra va iniciar la jugada i Trémoulinas va posar la pilota al segon pal on Vitolo va marcar sense oposició (0-1).

Al Barça li faltava una circulació més ràpida de pilota. Neymar va capitalitzar el joc en atac i poc a poc va anar apareixent Messi i també Luis Suárez. Ja se sap, quan els tres entren en acció, l'èxit blaugrana està assegurat, encara que ahir aquesta premissa va estar a punt de no complir-se. En una gran combinació de Neymar, que va cedir de taló a Suárez, va propiciar una falta de Rami. A la mitja hora, Messi es va posar davant a la pilota i aquest va descriure una paràbola impossible que va acabar a la xarxa (1-1).

Amb l'empat al marcador, el Barça ja va tenir el comandament del partit, però només va tenir una ocasió clara després d'una rematada de Messi (min.37) que va aturar Sergio Rico. El Sevilla, ben posicionat durant 35 minuts, va acabar cada vegada més reculat, traient pilotes, però sense concedir massa ocasions. El conjunt local, com ha passat unes quantes vegades aquesta temporada, confiava en la seva capacitat per acabar amb la resistència rival en el segon temps, com així va passar.

Apareix Piqué

En els dos primers minuts de la represa, els blaugrana van tenir dues bones ocasions. En la primera, Neymar va obligar a Sergio Rico a realitzar una gran intervenció, en la segona una combinació entre Messi i Luis Suárez va acabar amb el 2-1. L'ànima de davanter de Piqué va aparèixer per avançar al seu equip, però els visitants no es van intimidar.

En dos minuts, Bravo i Sergio Rico van ser protagonistes. El xilè va aguantar fins a refusar el tret a boca de canó de Gameiro (min.50), que havia estat habilitat per un cop de taló exquisit d'Iborra; i el sevillista va salvar una gran rematada de Neymar (min.51). Els problemes d'Aleix Vidal en defensa dels solucionar Luis Enrique posant en joc a Alves (min.55) i Emery va donar un pas endavant en posar en joc a l'ucraïnès Konoplyanka (min.63). Va accelerar el Sevilla, però la pilota era del Barça, que esperava una jugada d'inspiració per matar el partit.

Va poder arribar en una rematada de Busquets, en una jugada de fantasia de Neymar sobre Rami, que va fer caure al brasiler dins de l'àrea en una acció reclamada com a penal (min.70), o en una acció de Suárez que es va quedar sense forces per batre Sergio Rico (min.74).

N'Zonzi va tenir una gran ocasió, desbaratada per Busquets (min.79), i Vitolo va buscar un penal davant Piqué (min.80). Al Barça se la va acabar fent molt llarg el partit davant un rival que pressionava a dalt, però que no tenia ocasions clares.

Va guanyar finalment el seu vintè vuitè partit en els últims 34, ho va fer davant l'equip amb el qual es mesurarà a la final de Copa i va demostrar que quan cal patir, l'equip de Luis Enrique també té aquest registre après.