Es respira mala maror en el si del Reial Madrid després que, dissabte, l'Atlètic de Madrid de Simeone, utilitzant el gol d'Antoine Griezmann, posava fi a l'anomenat "efecte Zidane" a la capital. En acabar-se el partit es van obrir molts fronts als quals el club blanc haurà de trobar-hi remei per tal d'aconseguir salvar la temporada i que no es converteixi en un desastre.

Quan el conjunt matalasser va aconseguir superar Keylor Navas, part de la graderia es va dirigir a la Llotja amb crits de "Florentino dimissió", aguantats estoicament pel dirigent del club blanc. Al final del partit van tornar els xiulets i els mocadors blancs al Santiago Bernabéu.

La sortida dels jugadors, després que el mateix president es reunís amb la plantilla i el cos tècnic al vestuari en acabar el partit, tampoc va servir per calmar els ànims. Poc encertat va estar el portuguès Cristiano Ronaldo, que va declarar que "si tots estiguessin al meu nivell l'equip aniria primer". Més tard, possiblement conscient del que havia dit, va matisar el comentari fent referècia a les lesions.

La premsa internacional es va fer ressó del partit i, per exemple, La Gazzetta comentava que "l'efecte Zidane ha durat un mes i mig, els problemes segueixen sense Rafa Benítez", mentre que l'alemany Bild titulava "Derbi-fracàs per a Cristiano".

Per si tot això fos poc, l'expresident del club blanc Ramón Calderón va estar fent campanya, durant tot el dia d'ahir, via Twitter, apostant per la mobilització de la massa social del club per fer fora Florentino Pérez.