L'Espanyol ha remuntat i ha guanyat davant l'Sporting de Gijón (2-4), un partit amb solvència davant un rival directe de la part baixa de la taula.

Els dos equips han sortit al camp conscients que els punts en joc eren molt importants per a tots dos, ja que lluiten per posar terra pel mig respecte als llocs de descens.

Després dels primers minuts de tempteig, en els quals han lluitat per endur-se el control de la pilota l'Espanyol ha estat el primer a intentar-ho amb un xut llunyà de Burgui, que ha tret Cuéllar no sense certs dificultats.

Els blanc-i-blaus tenien més la possessió de la pilota, però els blanc-i-vermells eren més directes, en especial per la banda esquerra, en què Isma López i Jony posaven en moltes dificultats els seus marcadors amb les seves constants combinacions i canvis d'ubicació.

Jony ha arribat fins a la línia de fons i el seu centre és tocat per Pau López suficient perquè no arribés Sanabria, gairebé en boca de gol, a la primera bona ocasió local. Poc després, l'Sporting ha desaprofitat una ocasió molt més clara, quan Carlos Castro s'ha obstinat a finalitzar personalment una contra en la qual anava acompanyat per Sanabria i Jony i que ha tret el porter visitant.

Els atacs locals arribaven principalment per la banda esquerra i s'hi ha gestat el gol blanc-i-vermell, en un gran passi de Jony sobre Isma López que dispara creuat: Pau López ha tret, encara que la pilota cau als peus de Carlos Castro que sí encerta a marcar.

Castro sumava d'aquesta manera el seu tercer gol en el mateix nombre de jornades consecutives, els dos primers davant Barcelona i Betis li han servit perquè Abelardo el mantingués a l'equip, malgrat la recuperació de Sanabria que també ha sortit d'inici en detriment d'Halilovic.

Però l'Espanyol ha seguit jugant com fins aquell moment, amb pilotes llargues buscant l'esquena de la defensa, però sense crear perill més enllà de dues jugades a pilota parada, en les quals Asensio primer ha llançat al travesser i en el seu segon intent l'ha enviat lleugerament alt.

Aquest Sporting sembla incapaç d'aguantar un avantatge i l'Espanyol ha aconseguit la igualada abans del descans, en una jugada personal de Burgui, que s'ha fet amb la pilota una mica escorat però s'ha anat centrant a base d'amenaces de xut davant la passivitat de la defensa blanc-i-vermella i quan de veritat ho ha fet ha superat Cuéllar amb un xut creuat a mitja altura.

La segona part no ha pogut començar pitjor per als locals que s'han complicat ells sols el partit en un error al centre del camp que s'aprofita Javi López per robar la pilota i enviar un centre sobre l'arribada de Gerard Moreno, que bat Cuéllar a plaer.

L'Sporting ha passat d'avançar-se al marcador a tenir-lo en contra perquè pocs minuts després una altra pèrdua de pilota al seu mig camp ha permès el robatori de Gerard Moreno, que ha llançat un xut amb efecte que sorprèn Cuéllar i dóna dos gols d'avantatge al seu equip.

L'equip de Gijón ha acusat aquests dos errors tan seguits i ha passat uns minuts en els quals amb prou feines li sortia res, permetent a l'Espanyol jugar amb tranquil·litat, i fins i tot amb parsimònia, davant la desesperació dels espectadors, que no esperaven ni de bon tros aquest gir al partit.

A aquest Sporting se li poden negar moltes coses, però no lluita i entrega durant tot el partit. I, amb prou feines cinc minuts després del tercer gol espanyolista, els de Gijón han retallat diferències.

Ha estat un centre de Jony al qual ha arribat amb un cicló Carlos Castro per marcar de cap el seu segon gol, aixecant l'ànim a les grades perquè encara quedaven molts minuts per davant.

Els locals se n'han anat decididament a l'atac encara que alguns jugadors, com Jony, semblaven francament fosos. En el seu esforç per igualar el marcador, a punt han estat de fer-ho, en un córner que ha tocat de cap Meré i la pilota ha arribat a Sanabria, que ha rematat com ha pogut i la pilota ha acabat estavellant-se al travesser.

No ha estat l'únic travesser que ha salvat l'Espanyol, ja que als pocs minuts un centre xut de Raixid també ha acabat estavellant-se en ell, en uns minuts en els quals els locals estaven bolcats a l'atac i l'Espanyol defensant el seu avantatge i buscant sorprendre en una altra contra.

Cosa que ha acabat aconseguint en una acció en la qual Marcó Asensio ha guanyat per velocitat al seu marcador abans de disparar fort i creuat. La pilota ha tocat Luis Hernández prou per despistar Cuéllar.

El quart gol ja ha estat una llosa per a l'Sporting, a la qual s'ha afegit la vermella directa mostrada per Velasco Carballo a Nacho Cases per una dura entrada a Marco Asensio que ha deixat l'equip de Gijón amb un menys els últims 10 minuts.

- Fitxa tècnica:

2.- Reial Sporting: Cuéllar, Vranjes, Luis Hernández, Jorge Meré, Isma López, Mascarell (Nacho Cases, m 71) Raixid, Carmona (Halilovic, m 56), Sanabria (Lora, m 87), Jony i Carlos Castro.

4.- Espanyol: Pau López, Javi López, Álvaro, Oscar Duarte, Víctor Álvarez, Diop, Abraham, Víctor Sánchez (Enzo Rico, m 71), Marco Asensio, Gerard Moreno (Salva Sevilla, m 88) i Burgui (Hernán Pérez, m 65).

Gols: 1-0, m.20: Carlos Castro. 1-1, m.41: Burgui. 1-2, m.47: Gerard Moreno. 1-3, m.57: Gerard Moreno. 2-3, m.62: Carlos Castro. 2-4, m.79: Asensio.

Àrbitre: Velasco Carballo. Ha expulsat amb vermella directa Nacho Cases per una entrada a Asensio (m.83) i ha mostrat targetes grogues a Mascarell (m.15), Jorge Meré (m.35), Carlos Castro (m.66), Isma López (m.76), Sanabria (m.81), Oscar Duarte (m.90)

Incidències: Partit corresponent a la vint-i-sisena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi El Molinón de Gijón davant 22.555 espectadors.