Dos gols a la segona meitat de Leo Messi van acabar amb la resistència d'un sòlid Arsenal (0-2) ahir a Londres i van col·locar el Barcelona amb un peu i mig a quarts de final de la Lliga de Campions. Els vigents campions, «superfavorits», com els va definir el tècnic local, el francès Arsene Wenger, van complir amb les expectatives i es van emportar un triomf clar de l'Emirates Stadium que, excepte sorpresa, deixa l'Arsenal altra vegada fora de la màxima competició continental a les primeres de canvi en la segona fase del torneig.

El 0-2 va ser potser massa càstig per a uns «Gunners» que van fer contra al Barcelona durant 71 minuts, el temps que va trigar a aparèixer la màgia de l'anomenada «MSN» (el triplet Messi, Suárez, Neymar). A mitjans de la segona meitat, un contraatac de llibre liderat per Neymar i Suárez el va definir Messi per posar els seus per davant i per trencar la seva fatídica ratxa de sis partits sense aconseguir veure porteria davant el gegant Petr Cech.

Els aficionats del conjunt londinenc, que sabien de la dificultat de la tasca, s'aferraven al triomf en l'eliminatòria de 2011, quan es van imposar per 2-1 gràcies als gols de Robin van Persie i Andrei Arxavin, per mantenir la il·lusió abans del xoc. No obstant això, els de Luis Enrique no van donar lloc a la sorpresa i, tot i anar-se'n al descans amb empat, van aconseguir tombar al seu rival en tot just 12 minuts. Va començar el partit sense dominador clar, amb el Barcelona intentant dictar el tempo i amb l'Arsenal amb els seus onze futbolistes per darrere de la línia del centre del camp, buscant explotar la velocitat d'Alexis Sánchez i Oxlade-Chamberlain.

La primera ocasió la van tenir els locals amb una gran triangulació pel costat dret que Oxlade-Chamberlain no va arribar a concretar des del punt de penal. Aquí va acabar el perill dels locals, que van poder haver-se anat al descans amb desavantatge de no ser per l'escàs encert d'un Luis Suárez amb la pólvora mullada. Neymar va tenir en les seves botes a la tornada de vestidors el 0-1 després de fer una diagonal i plantar-se sol davant Cech, que es va fer enorme i va desbaratar l'ocasió. Va respondre l'Arsenal poc després amb una rematada de cap d'Olivier Giroud després d'una centrada de Nacho Monreal que Ter Stegen va desviar amb una mà salvadora.

En el minut 71 la «MSN», tímida fins llavors, va sentenciar el partit: Neymar va treure la pilota des del darrere en un contraatac i va enfilar el camp rival, el va cedir a Suárez i aquest, després de dur-se a dos defenses, Messi, que va deixar assegut Cech i va marcar el primer de la nit. Dotze minuts més tard va arribar el 0-2, el temps que va trigar a començar a buidar l'Emirates, després que Mathieu Flamini, en la seva primera jugada després de la seva entrada al camp, cometés un infantil penal sobre Messi que el propi davanter argentí es va encarregar de transformar.

Missió complerta per a un Barcelona que no afluixa el ritme i que encadena una ratxa de 33 partits sense conèixer la derrota. Ahir, a Londres, es va imposar al tercer de la Premier League sense prémer l'accelerador i va tornar a posar de manifest que és el principal favorit al títol.