Santi Castillejo prepara des d'ahir la primera de les 11 finals que haurà d'afrontar l'Olot des d'ara i fins a final de temporada en la seva carrera cap a la permanència a Segona B. Després de participar en l'acte de presentació al costat del president, Joan Agustí; del secretari tècnic, David Comamala, del vicepresident, Dionís Cros, i del director esportiu, Àlex Terma, el substitut de Rodri a la banqueta garrotxina es va posar el xandall, va conèixer els seus nous jugadors i va començar a treballar en una sessió al camp del Morrot. A la vista apareix l'Atlètic Balears, rival de ?diu?menge al Municipal, però també la necessitat de recuperar «psicològicament» els futbolistes. I és que Castillejo té fet el diagnòstic dels mals de l'Olot: «quan els resultats no acompanyen els jugadors pateixen un bloqueig mental i jo els vull convèncer que són tan bons com ho havien estat abans».

Sense feina des que a l'octubre de l'any passat va ser destituït del Llagostera, en una primera aventura a Segona A que tot just va durar 9 partits, Santi Castillejo va explicar que no s'ho havia pensat gaire a l'hora d'acceptar l'oferta de l'Olot. «És un club seriós, que està fent les coses bé des de fa temps i en tinc molt bones referències», va subratllar. Preguntat per com definiria el seu concepte de futbol va destacar que «sóc pràctic, m'agrada adaptar-me als jugadors perquè el futbol és dels futbolistes». Segons ell, «l'Olot està en unes circumstàncies passatgeres», entenent que l'equip podrà sortir del descens i va admetre que la missió de salvar els garrotxins «és un repte molt maco per a mi», que també li pot servir per treure's l'espina de la curta etapa a Llagostera el curs passat.

De moment, Santi Castillejo ha firmat fins al 30 de juny perquè «no vull hipotecar el club». Ara l'entrenador pensa que «el més important és el partit del cap de setmana» i va deixar clar que «no conec cap tècnic a qui no li agradi jugar bé, però en les nostres circumstàncies fa falta ser pràctics perquè ens calen resultats imminents».

Per la seva banda el president de l'Olot, Joan Agustí, va fer una crida a l'afició per tal que no falli ni ?diu?menge ni en els cinc partits més que falten per acabar la lliga al Municipal. En aquesta mateixa línia també es va pronunciar el director esportiu, Àlex Terma, que deixa la banqueta, on fins ara acompanyava Rodri, per passar a seguir els partits des de la grada. «Ens queden 11 finals i en som molt conscients. Cal que tots remem plegats i que els seguidors donin un plus per convertir el nostre camp en una olla a pressió».

L'Olot té garantits en aquesta recta final els tres punts contra l'Huracán. La clau de la permanència serà a casa (6 partits), on han de passar tots els rivals directes: Olímpic, Pobla de Mafumet, l'Hospitalet, Llosetí i Llevant B.