El FC Barcelona ha fet un pas de gegant a la Lliga de Campions a l´Arsenal Stadium. En el partit d´anada dels vuitens de final, els blaugranes s´han endut un 0-2 cap a Barcelona gràcies a un doblet de Leo Messi a la segona part. En un partit completament disputat, els culers han assaltat el marcador al tram final, i hauran de confirmar la seva presència als quarts a la tornada al Camp Nou, que es disputarà d´aquí a tres setmanes.

El dubte inicial era veure si l´Arsenal optava per replegar-se al seu camp o per buscar la sortida de pilota del Barça. Wenger ha optat per la segona opció, i ha dificultat el joc dels de Luis Enrique durant tota la primera part. De fet, la millor ocasió blaugrana ha estat en temps afegit per a Suárez. Abans, el Barça s´ha trobat amb totes les dificultats possibles. A l´àrea gunner no apareixien espais, i a l´altre camp l´Arsenal sortia amb velocitat. Özil i Giroud han protagonitzat les primeres arribades.

Veient les dificultats de ser dominador, com acostuma a ser-ho, el Barça ha optat per posar un punt de pausa. Iniesta no ha arribat a connectar la rematada final, i Oxlade-Chamberlain, a l´altra porteria, no ha encertat a rematar i ha xutat a les mans de Ter Stegen amb l´alemany ja a terra. Les arribades, amb poc perill a ambdues porteries, es repartien a parts iguals. Els últims minuts abans del descans han estat els millors per al Barça, però la rematada de cap de Suárez a centrada d´Alves ha fregat el pal.

A diferència del primer temps, el Barça sí que ha tancat l´Arsenal a la seva àrea a l´inici del segon acte, i no ha trigat a crear perill. Neymar Jr s´ha plantat sol davant Cech, però s´ha trobat amb la cama del porter. A partir d´aquí han pujat les pulsacions del partit. La grada s´ha animat, ha augmentat la temperatura sobre el terreny de joc, i Ter Stegen s´ha encarregat d'abaixar-la de nou. L´alemany ha tret una mà providencial en una rematada de Giroud.

Amb una doble ocasió per a Messi i Suárez el partit ha entrat en una fase molt oberta. Sense mig del camp, el joc ha anat d´una porteria a l'altra. El desenllaç era imprevisible, però en aquests casos decideix la qualitat. I d´això, el Barça, en va sobrat. Al minut 71 Neymar ha connectat amb Suárez, que l'hi ha tornat a l´espai perquè el brasiler assistís en velocitat a Messi. El ´10´, amb sang freda, no ha fallat per avançar el Barça a Londres i fer el gol 10.000 en la història del Club. Era un gol clau, però el Barça en volia més, i uns minuts després Suárez s´ha topat amb el pal amb tot a favor.

Ter Stegen ha tornat a aparèixer en un intent de rematada de Ramsey, i just després Messi ha rematat un pas de gegant. El crac argentí ha forçat un penal clar de Flamini, i ell mateix s´ha encarregat de transformar des dels 11 metres per al 0-2. Un avantatge que s´hauria signat a l´inici, i que encara hauria pogut ser més gran. I és que en temps afegit Cech ha salvat in-extremis una rematada de cap de Neymar Jr.

Amb el 0-2 a la butxaca, el Barça afrontarà la tornada amb un bon coixí. El dimecres 16 de març el Camp Nou haurà de confirmar la presència blaugrana als quarts de final de la Lliga de Campions per novena edició consecutiva.