El partit entre el Cabanes i el Llançà va acabar al descans amb 0-1 en el marcador després d'uns presumptes incidents entre membres dels dos clubs, el diumenge passat. Quan el jove Guillem Pellejero Pairó, el col·legiat del partit, va xiular la mitja part, el delegat del Llançà Juan Valero i el jugador local Joan Duñach van intercanviar impressions després que el membre del cos tècnic recriminés al futbolista una falta que havia fet a un rival pocs minuts abans.

De camí als vestidors, però encara en el terreny de joc, també van coincidir membres dels dos equips com Toni Ferrer, entrenador del Cabanes, i Lluís Moñino, auxiliar de l'equip, entrenador del juvenil A costaner i professor de l'Escola Catalana d'Entrenadors. I aquí és on es van focalitzar els incidents.

Segons testimonis, després d'alguns comentaris entre ells, Ferrer, extècnic del Roses, Agullana i l'Escala, s'hauria regirat i li hauria donat presumptament un cop a la cara que va fer caure al terra Lluís Moñino, que en aquell moment estava al costat de Jordi Boix, l'entrenador del Llançà. A l'annex arbitral, Pellejero explica que Moñino va caure després d'intentar donar una puntada de peu a Ferrer en rebre la bufetada. El tècnic del Cabanes comenta que la seva reacció es va produir perquè Moñino l'hi havia “tocat l'esquena” i l'hi va fer “alguns comentaris” instants abans de l'acció i en el partit de la primera volta a Llançà.

Moñino, per la seva part, defensa que “anava a calmar els ànims quan es va produir l'acció” i que no hauria etzibat “cap puntada de peu quan va anar al terra”. Ara bé, quan va estar estès al camp, i segons reflecteix el col·legiat a l'annex arbitral, que serà ampliat a les pròximes hores, a la trifulga hauria aparegut el fill de l'entrenador del Cabanes, Toni Ferrer, que també és jugador de l'equip groc-i-negre, per presumptament etzibar-li puntades de peu que haurien deixat contusions al cos de Moñino, que s'hauria tapat el cap.

Moñino, segons la seva versió, va acabar amb una hemorràgia interna a l'ull dret, que el van portar a ser traslladat a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Aquesta lesió, que al final no hauria tingut conseqüències greus, l'hauria causat, però, la primera bufetada de Toni Ferrer pare i no les puntades de peu del seu fill. El tema encara cueja i Moñino ha presentant una denúncia, segons ha fet saber la seva família.

La versió de l'àrbitre Guillem Pellejero, que ampliarà l'annex

”Quan els jugadors es disposaven a dirigir-se als vestuaris a mitja part s'ha produït una baralla en el terreny de joc. Tot ha començat quan l'auxiliar número 2 del Llançà ha provocat amb paraules i gestos a l'entrenador local del Cabanes. Llavors, aquest ha propinat una bufetada a l'auxiliar rival. L'auxiliar, donant una puntada a l'entrenador rival ha caigut al terra. Seguidament, el jugador local del Cabanes amb dorsal número 9 ha sortit corrents i ha propinat dues puntades de peu greus a l'auxiliar, que en aquells moments es trobava al terra. Consegüentment, al veure la baralla he decidit abandonat el camp i dirigir-me al vestidor per prendre precaució i anotar el que havia succeït. De camí al mateix, part de l'afició local ha repetit insults a la meva persona de forma burlant com “Ara marxes eh”, “Això és que no tens ous”. Llavors la baralla ha continuat amb moltes persones, 20 o 30 aproximadament en el terreny de joc, suposadament amb jugadors i afició”.