Ho havien advertit en la prèvia els dos tècnics i no els faltava raó. Els derbis escapen de tota lògica, són irracionals i poc importen les dinàmiques amb què els equips hi arriben.

El Figueres es plantava al Nou Estadi amb quatre victòries i dos derrotes en els últims sis partits, mentre el degà, amb només un victòria en els tretze partits a casa, disputava el tercer partit seguit com a local amb l'obligació de guanyar si no volia caure al forat. Si en el derbi de la primera volta (4-0) els de Vílchez van ser superiors, el partit d'ahir va estar marcat per la igualtat, tot i que les millors ocasions van ser per als de Joan Mármol.

Prop de 600 espectadors a la grada (la millor entrada del curs) van veure com el Palamós va posar fi a una ratxa de quatre mesos sense vèncer a casa, més la reaparició de Makaay i sobretot, tres punts per carregar-se de moral de cara a l'objectiu de fugir de la zona baixa. Les primeres dues arribades van ser palamosines. Als 12 minuts, una centrada xut d'Agi no la va rebutjar Sergi Romero i ni Feixas ni Del Moral, que no s'esperaven l'error d'un defensa figuerenc, van aprofitar-ho. Un minut més tard, novament una assistència d'Agi va anar a parar als peus de Cristian del Moral, però el xut de l'extrem el va refusar Aleix a córner.

La resposta de la Unió no es va fer esperar. Primer Brugué va posar a prova Bayona, però el capità del Palamós va refusar el perill. I cinc minuts després, el palamosí Ritxi va assistir cap a Casanova, però aquest, amb el cap, va veure com Bayona s'apoderava de l'esfèrica. La millor ocasió dels primers 45 minuts va ser per als locals. L'ex Palamós Toni Cunill va cometre falta sobre Agi i el migcampista Marçal Lladó va picar la falta, estevallant la pilota al travesser d'Aleix.

A la represa, els de Mármol van prémer un xic més l'accelerador. Conscients de la importància dels tres punts, els baixempordanesos van gaudir de les millors oportunitats davant un Figueres que arribava als dominis de Bayona però sense fer-li pessigolles. Abans del primer i únic gol de la matinal, Lladó va estar a punt d'obrir la llauna però entre el porter i la defensa rival ho van evitar.

El setè gol de Feixas, el tercer amb el Palamós des que va arribar de Peralada, va ser al minut 65, quan una assistència de Del Moral des de l'interior de l'àrea la va pescar al segon pal el davanter, que amb poc angle i un pèl forçat, es va elevar i entre el porter i el pal esquerre va introduir la pilota per situar l'1 a 0 a l'electrònic. Cinc minuts després, la segona targeta groga a Ayala va deixar els locals amb deu homes, peròtot i la inferioritat numèrica dels de Mármol, el panorama de més domini local no va canviar. Faltaven vint minuts per acabar el derbi i el bon treball dels locals va fer que Bayona no hagués d'intervenir decisivament. És més, amb l'expulsió del visitant Toni Cunill per una falta sobre Agi, al minut 38 de la segona, els palamosins van tenir molt a prop el 2 a 0, però les ocasions de Makaay i Lladó, aquesta última a l'afegit, no van voler entrar.

Dimecres vinent, el Palamós intentarà fer saltar la sorpresa en el minipartit que es jugarà a porta tancada al Narcís Sala contra el Sant ?Andreu i que va finalitzar amb empat a 1 al minut 85, a causa del llançament d'objectes a l'àrbitre ?assistent. Els palamosins queden, a l'espera d'acabar el partit contra el Sant Andreu, una posició per sobre el descens amb 28 punts, a tres de la zona vermella. El Figueres, que diumenge vinent rep el Júpiter a ?Vilatenim, és dotzè a la classificació de Tercera, amb 34 punts.