El trident del Barça va aparèixer per salvar el líder a Gran Canària en un partit en què van marcar la diferència els gols de Luis Suárez i Neymar, davant un Las Palmas que va posar les coses molt difícils al conjunt blaugrana. Malgrat el cansament final, l'equip entrenat per Luis Enrique es va emportar els tres punts i encadena ja 32 partits oficials sense conèixer la derrota, a més de consolidar el seu primer lloc a la Lliga.

L'inici del duel va ser frenètic, amb un animat conjunt canari que amb el vent a favor va intentar colpejar primer, amb una falta desviada de Jonathan Viera en el minut 3 i poc després, amb un altre de Willian José que va topar en Mathieu. No obstant això, el líder no va perdonar en el primer desajust defensiu local. Iniesta va posar una pilota interior a l'esquena d' El Zhar, per on va aparèixer com una bala Jordi Alba per posar una centrada rasa en diagonal perquè Luis Suárez superés Varas amb un xut que va entrar per l'escaire.

L'avantatge blaugrana es va esfumar en una genialitat del conjunt canari, marca de la casa, quan Tana va trobar Jonathan Viera i aquest, amb una insospitada passada de taló, va servir a Willian José. El brasiler, com si d'un pivot de bàsquet es tractés, va guanyar la posició al seu compatriota Alves i va quedar en avantatge per batre per baix Claudio Bravo. El partit tornava al guió inicial, amb un Las Palmas amb molts jugadors per darrere de la pilota, sense la pressió alta anunciada, i un Barça amb Sergi Roberto en el lloc del sancionat Busquets esperant trobar alguna pilota filtrada per Iniesta o una genialitat dels seus tres actors principals en la davantera.

Gairebé ho va aconseguir Messi en el minut 15, però Varas va desviar a córner el seu intent de vaselina, mentre que els canaris vivien del robatori i sortida vertiginosa al contraatac, el seu pla decidit per al partit, però sense punteria en la rematada, com va demostrar Momo en acabar amb xut desviat una passada llarga de Viera.

Els de Luis Enrique seguien tocant amb paciència fins trobar el forat perfecte entre un núvol de samarretes grogues, però la seva oportunitat més clara va arribar a pilota parada, amb una falta que va servir Messi i que Suárez, totalment sol a la vora de l'àrea petita, va rematar de cap de fora de forma incomprensible en el minut 27, fet que en cas de trasnformar, el Barça hauria pogut agafar més tranquil·litat al marcador i també sobre un pesat terreny de joc.

El trident culé sí que va aparèixer amb encert al minut 39, quan Suárez, en posició dubtosa, va tirar una desmarcada i va lluitar una pilota impossible en la línia de fons per donar una passada a Messi que l'argentí va rematar a boca de canó amb l'esquerra que rebutjava Javi Varas, però Neymar va aprofitar la pilota solta per rematar amb força per posar l'1 a 2 al marcador amb la cama esquerra.

El Barça va tenir alguns problemes abans del descans després d'haver desaprofitat en el minut 41 una ocasió de Messi, al final d'una acció que va poder finalitzar abans Luis Suárez, però l'uruguaià es va equivocar amb un últim regat cap a on més jugadors havia.

Luis Enrique, amb bon criteri, va substituir a l'inici del segon temps Arda Turan, amonestat i autor de diverses faltes posteriors per Rakitic, que va entrar en el seu lloc.

Varas va tornar a salvar Las Palmas molt d'hora amb una altra gran parada a boca de canó a rematada de Suárez. El porter sevillà va mantenir els illencs amb vida, a només un gol de distància.

El conjunt local sempre va crear sensació de perill quan movia la pilota en camp contrari, però sobretot quan entràven en acció Viera i Tana. Un xut del primer el rebutjava Bravo amb dificultats i el posterior llançament de Willian José al lateral de la xarxa va ser anul·lat per un fora de joc inexistent. La millor notícia per a Las Palmas era el mínim desavantatge. La pitjor, la marxa de Jonathan Viera per problemes físics, perquè sense ell, l'equip canari va perdre tota la capacitat d'inventiva.

Amb això va canviar també el dibuix tàctic local, amb l'uruguaià Mauricio Lemos, debutant a la lliga, com a pivot defensiu. També va tocar la pissarra Luis Enrique, en col·locar Mascherano com a migcampista després de canviar Sergi Roberto per donar entrada al central Thomas Vermaelen.

La llum per al Las Palmas semblava apagar-se sense la seva estrella al camp, però l'argentí Araujo, que va entrar a la segona meitat, va estar a prop d'aconseguir l'empat amb tres rematades, dues de les quals van passar prop del pal esquerre de la porteria blaugrana, en un final molt sofert pel líder, perquè Neymar va fallar un mà a mà davant Varas i perquè els locals, sense res a perdre, es van llançar a l'atac per intentar rescatar un punt.

El Barça posa pressió

La victòria del conjunt blaugrana al camp del Las Palmas el va deixar amb 63 punts al capdavant de la classificació.

A falta que juguin els seus partits, l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, els dos principals perseguidors del Barça pel títol de lliga, queden a 9 i a 10 punts respectivament del vigent campió de lliga. Això suposa una pressió extra pels dos equips de la capital, que aquesta jornada tenen compromisos d'allò més exigents. L'Atlètic, segon, rep el Vila-real al Vicente Calderón i el Madrid visita el difícil estadi del Màlaga.

Els dos equips madrilenys s'enfronten la setmana que ve i saben que no tenen marge d'error si volen seguir optant al títol.