Un empat sense gols contra el Vila-real va detenir a l'Atlètic de Madrid en la carrera per la Lliga, ja a vuit punts del liderat del Barcelona, ??en un partit dominat per les defenses, impenetrables per als atacs, i sense gairebé ocasions tot i la intenció que van posar tots dos equips, encallats en un 0-0.

Un punt per a cada un que manté les distàncies entre tots dos, que s'allarga a una dotzena la ratxa de partits de Lliga sense perdre del conjunt groc i que, tret de sorpresa, limita ja l'objectiu de l'equip de Simeone en el campionat a la segona posició, perquè la seva distància respecte al lideratge blaugrana ja sembla insalvable.

L'Atlètic, per això, tenia tota la pressió en l'envit d'aquest diumenge, realment un desafiament en la baralla per la Lliga, pel triomf de dissabte del Barcelona a Las Palmes. El va perdre tot i l'empat, tot i que ho va intentar fins al final i malgrat tot l'esforç que li va posar, amb una opció en el minut 90 de Vietto.

Un enfrontament amb dues formes diferents de traçar el camí cap a la victòria: l'Atlètic amb un futbol directe, pilotes llargues a la continuació d'un davanter o a la segona jugada per traslladar l'acció a camp contrari; el Vila-real, amb una mica més d'elaboració i possessió per dirigir la pilota a la meta rival.

Ni una ni l'altra es va imposar en tot el primer temps. Ni la de l'equip local, que mai va trobar l'esquena que buscava de la defensa adversària, excepte alguna acció sense rematada entorn de l'àrea, però més a prop del seu objectiu quan va pujar la pressió, ni la del conjunt groc, que va tocar per moments, va contraatacar poc i amb prou feines va arribar, excepte un parell de vegades i un penal reclamat a l'inici.

No hi va haver gairebé exigència per als porters en una primera part molt mesura des de la tàctica, des de la idea preconcebuda del partit des del vestidor, sense alteracions ni concessions per al seu rival, sobretot per la fermesa de les defenses. A la blanca i vermella, el montenegrí Savic va oferir un rendiment gairebé impecable.

Mai es va sentir còmode Fernando Torres. L'argentí Ángel Correa només va aparèixer amb comptagotes, de vegades desbordant, de vegades embolicat; i no va tenir gairebé opció de gol el francès Antoine Griezmann, excepte un centre que va pentinar, fora, davant la inquietud del seu compatriota Arèola.

Tampoc va entrar en joc dins de l'altre àrea Roberto Soldado al Vila-real, sense tantes rotacions com es preveien. Ni va desencadenar la seva velocitat Samu Castillejo, en un exercici de bon ritme i intensitat dels dos equips, però res consistent en atac, excepte quan l'Atlètic va baixar una mica més la pilota allà per la mitja hora.

També gairebé sense oportunitats, com va acabar el primer temps, condemnat a un 0-0 entre el joc directe i ineficaç per aquest moment de l'Atlètic i la transició inofensiva del Vila-real, amb 45 minuts més de desgast de l'oponent que de futbol, ??i com va començar el segon acte, que va modificar els paràmetres des de l'equip local.

Perquè l'Atlètic va ser més insistent des del joc per baix, amb un plus més de velocitat i d'ambició. Així va empènyer cap enrere al Vila-real, però també li va donar espai per al contraatac, per a les sortides vertiginoses de Castillejo. En una hora de xoc, les dues millors ocasions, una per a cada un, de Correa i de Bakambu.

La primera la va resoldre una estirada de Arèola, la segona no va fer falta ni tan sols la intervenció de Jan Oblak pel desviat del tret, després van entrar els locals Oliver i Vietto i els visitants Denis Suárez i Adrià a un partit que no va ser ni per a un costat ni a l'altra, amb 0-0 i l'adéu de l'Atlètic a la Lliga.

- Fitxa tècnica:

0 - Atlètic de Madrid: Oblak; Juanfran, Savic, Godín, Filipe; Gabi; Griezmann (Óliver, m. 61), Saúl (Kranevitter, m. 80), Koke, Correa (Vietto, m. 68); i Fernando Torres.

0 - Vila-real: Arèola; Mario, Bonera, Víctor Ruiz, Bailly; Rukavina, Bruno, Pina, Castillejo (Denis Suárez, m. 67); Soldat (Adrián, m. 62) i Bakambu (Baptistao, m. 81).

Àrbitre: Prieto Iglesias (C. Navarro). Va amonestar als locals Gabi (m. 68) i Filipe (m. 73) i als visitants Castillejo (m. 61) i Bailly (m. 76).

Incidències: partit corresponent a la vint cinquena jornada de la Lliga BBVA, disputat a l'estadi Vicente Calderón davant uns 53.000 espectadors. Els campions d'Europa de futbol sala Carlos Ortiz, Adrián Alonso, Mario Rivillos i Jesús Herrero van presenciar el partit des de la llotja.