El trident del FC Barcelona ha aparegut per salvar el líder a Gran Canària en un partit en que han marcat la diferència els gols de Luis Suárez i Neymar, davant una Unió Esportiva Las Palmas que ha posat les coses molt difícils al conjunt blaugrana.

Malgrat l'esgotat final, l'equip entrenat per Luis Enrique s'han emportat els tres punts i encadena ja 32 partits oficials sense conèixer la derrota, a més de consolidar el seu primer lloc en la competició espanyola.

L'inici del xoc ha estat frenètic, amb un animós conjunt canari que amb el vent a favor ha intentat copejar primer, amb una falta desviada de Jonathan Viera en el minut 3, i poc després amb un altre de Willian José que ha copejat en Mathieu i ha marxat a córner.

No obstant això, el líder no ha perdonat el primer desajust defensiu local. Iniesta ha posat una pilota interior a l'esquena del Zhar, per on s'ha esmunyit Jordi Alba per posar un centre ras diagonal perquè Luis Suárez superés Varas amb un tret a l'angle.

L'avantatge blaugrana s'ha esfumat en una genialitat dels grocs, marca de la casa, quan Tana ha trobat Jonathan Viera i aquest, amb una insospitada passada de taló, ha servit Willian José. El brasiler, com si d'un pivot de bàsquet es tractés, ha guanyat la posició al seu compatriota Alves i ha quedat en avantatge per batre per baix Claudio Bravo.

El partit tornava al guió inicial, amb una Unió Esportiva amb molts jugadors per darrere de la pilota, sense la pressió alta anunciada, i un Barça amb Sergi Roberto en el lloc del sancionat Busquets esperant trobar alguna pilota filtrat per Iniesta o una genialitat dels seus tres actors principals en la davantera.

Gairebé ho aconsegueix Messi en el 15, però Varas ha desviat a córner el seu intent d'elevar-li la pilota, mentre que els illencs vivien del robatori i sortida vertiginosa al contraatac, el seu pla decidit per al partit, però sense punteria en la rematada, com ha demostrat Momo en acabar amb tir desviat un passi llarg de Viera.

Els de Luis Enrique seguien tocant amb paciència fins trobar el passi perfecte entre un núvol de samarretes grogues, però la seva oportunitat més clara ha arribat a pilota parada, amb una falta que ha tret Messi i que Suárez, totalment sol en la vora de l'àrea noia, ha rematat de cap de fora de forma incomprensible en el minut 27.

El trident culé ha aparegut en el 39, quan Suárez, en posició avançada, ha tirat una desmarcada a la dreta i ha lluitat una pilota impossible en la línia de fons per donar un passi a Messi que l'argentí ha rematat a boca de canó amb l'esquerrana i ha rebutjat amb grans reflexos Varas, però Neymar ha aprofitat la pilota solta per rematar amb força per sota de l'1-2, també amb l'esquerra.

Ha tingut alguns problemes el líder abans del descans després d'haver desaprofitat en el minut 41 una ocasió de Messi després d'acció que ha hagut de finalitzar abans Luis Suárez, però l'uruguaià s'ha equivocat amb un últim regat cap a on més jugadors havia.

Luis Enrique, amb bon criteri, ha substituit per a l'inici del segon temps Arda, amonestat i autor de diverses faltes posteriors, i Rakitic ha entrat en el seu lloc.

Varas ha tornat a salvar Las Palmas molt d'hora amb una altra gran parada a boca de canó a remat de Suárez, després de cessió de cap d'Alves, el porter sevillà ha mantingut els illencs amb vida, a un sol gol de distància.

La Unió Esportiva sempre ha fet la sensació de perill quan ha mogut la pilota en camp contrari, però sobretot quan entren en acció Viera i Tana. Un tret del primer l'ha rebutjat Bravo amb dificultats i el posterior tir de Willian José al lateral de la xarxa ha estat invalidat per un fora de joc inexistent.

La millor notícia per a Las Palmas era el mínim desavantatge. La pitjor, la marxa de Jonathan Viera per problemes físics, perquè sense ell, l'equip canari perd tota la capacitat d'inventiva.

Amb això ha canviat també el dibuix tàctic local, amb l'uruguaià Mauricio Lemos debutant a la lliga espanyola com pivot defensiu, i també ha tocat la pissarra Luis Enrique, en col·locar Mascherano en aquesta zona després de canviar a Sergi Roberto.

La llum de Las Palmas semblava apagar-se sense la seva estrella en el camp, però l'argentí Araujo, incorporat al joc, ha estat prop de l'empat amb tres remats, dos dels quals van passar prop del pal esquerre, en un final sofert per al líder, perquè Neymar falló un mà a mà davant Varas i perquè els locals, sense res que perdre, s'han llançat a tomba oberta sense el premi del punt.

Fitxa tècnica:

1. UD Las Palmas: Javi Vares; David García (Nili, min. 87), Aythami, Bigas, Garrido; Roque; El Zhar (Araujo, min. 76), Tana, Jonathan Viera (Lemos, min. 66), Momo; i Willian José.

2. FC Barcelona: Bravo; Alves, Mascherano, Mathieu, Alba; Arda (Rakitic, min. 46), Sergi Roberto (Vermaelen, min. 70), Iniesta; Messi, Suárez i Neymar.

Gols: 0-1, min. 6: Suárez. 1-1, min. 10: Willian José. 1-2, min. 39: Neymar.

Àrbitre: Carlos Del Cerro Grande (Comitè Madrileny). Ha mostrat targeta groga al jugador local Roque (min. 84) i als visitants Arda (min. 33) i Alves (min. 86).

Incidències: partit disputat aquest dissabte a l'Estadi de Gran Canària davant 26.951 espectadors (83 per cent de l'aforament). Ha realitzat el servei d'honor Paula Miranda, Reina del Carnaval de Las Palmas de Gran Canaria 2016. S'ha guardar un minut de silenci en memòria del pare de Zeljko Cicovic, entrenador de porters del club local.