El Barça ha fet un pas de gegant aquest cap de setmana cap a la conquesta del títol de lliga. Amb la victòria a Las Palmas, els de Luis Enrique tenen un avantatge de 8 punts sobre el segon classificat, l'Atlètic, i nou respecte el tercer, el Madrid, després que tots dos empatessin ahir. El proper dissabte, els dos equips madrilenys s'enfronten entre ells al Santiago Bernabèu.

Després d'una jornada rodona a la lliga, el Barça viatja avui cap a Londres amb un expedició de dinou jugadors, entre els quals no hi haurà el sancionat Arda Turan, que no podrà jugar l'anada dels vuitens de fina de la Lliga de Campions contra l'Arsenal perquè arrossega un partit encara de sanció de la temporada passada, quan militava a l'Atlètic de Madrid.

El Barça, com a primer del seu grup, tindrà l'oportunitat de disputar el partit de tornada al Camp Nou, on sempre ha estat letal davant l'Arsenal a la Lliga de Campions. Ja finalista a la Copa del Rei i amb un còmode avantatge a la Lliga com a líder en solitari, el conjunt blaugrana va a la Lliga de Campions per signar un bon resultat que pugui sentenciar d'aquí a unes setmanes al Camp Nou en el partit de tornada.

Per a aquest partit a Londres, Luis Enrique ja podrà comptar amb Sergio Busquets, que es va perdre el partit de Las Palmas per sanció, així com amb el central Gerard Piqué, que va descansar contra l'equip canari.

Al marge de la permuta de porters (entrada de Ter Stegen per Bravo), no s'espera un altre onze que el de gala contra l'Arsenal, equip que aquest cap de setmana va empatar a zero gols a l'Emirates en la cinquena ronda de la FA Cup, i per tant haurà de jugar un partit al camp del Hull per conèixer qui accedirà a quarts de final.

L'entrenador francès Arsène Wenger, també s'espera que tregui tota la seva artilleria per enfrontar-se al que ha estat la seva bèstia negra en els últims anys a la Champions, i més després d'haver donat descans ahir fins a nou titulars.

La llista de convocats del Barça pel partit al camp de l'Arsenal és la següent: Ter Stegen, Bravo, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio Busquets, Dani Alves, Iniesta, Suárez, Messi, Neymar, Mascherano, Munir, Jordi Alba, Sergi Roberto, Adriano, Aleix Vidal, Vermaelen i Mathieu.

Han caigut de la cita el sancionat Arda Turan, el lesionat Rafinha i, per decisió tècnica, Douglas, Sandro i Marc Bartra.

L'expedició blaugrana arriba avui a Londres i s'entrenarà a l'Emitares Stadium a les 8 del vespre. Una hora abans, Luis Enrique i Ivan Rakitic atendran els mitjans en al mateix escenari del partit.

L'agenda de l'Arsenal prèvia a l'enfrontament la concentrarà al migdia, ja que a les 12 del migdia els jugadors s'exercitaran en el seu camp d'entrenament, mentre que a les dos quarts de dues del migdia, Arsène Wenger i un jugador estan citats a la sala de premsa amb els mitjans.