El creixement sostingut del MIC, el torneig internacional de futbol base que es disputa cada Setmana Santa a la Costa Brava, ha arribat a uns paràmetres que poca gent podia preveure quan fa quinze anys Juanjo Rovira va portar la cita a les terres gironines. En l'edició el 2015, 212 equips van participar en el MIC i, de cara a enguany (23-27 de març), la xifra s'enlairarà ?clarament per sobre dels 250. Categories com cadet o infantil han tancat ja les ?admissions, arribant al topall ?màxim de 64 equips, en un èxit que ha obligat Juanjo Rovira i la resta de l'equip de MIC a fer el «dolorós» pas de canviar l'escenari de la ?cerimònia inaugural i de les finals de diumenge a la tarda. L'estadi ?gironí de Montilivi agafarà el relleu del municipal Costa Brava de ?Palamós que, després de la reforma d'aquest passat estiu per ?adaptar-se a la normativa de la Lliga de ?Futbol Professional atès que hi juga el Llagostera, ha deixat el ?recinte ?palamosí un aforament de només 3.714 espectadors. Abans de les ?obres, la capacitat del ?Municipal Costa Brava era d'uns 4.500 ?espectadors, sempre amb el càlcul subjectiu que es fa servir per ?estimar l'aforament d'un estadi on només hi havia seients a tribuna.

«Sempre hem dit a dins de l'equip que l'estadi de Palamós era cosa nostra. Es pot dir que teníem la clau, però ara esperem sentir-nos igual de ben tractats a Girona, on arribem amb el nou repte d'omplir un estadi com Montilivi amb capacitat per a més de 9.000 persones», explicava ahir Juanjo Rovira, que va explicar el canvi d'escenari al mateix estadi de Palamós al costat de l'alcalde i el regidor d'Esports de la població, Lluís Puig i Joan Barba. «És clar que ens sap greu que la inauguració i les finals del diumenge del MIC no es facin a Palamós, però hi ha hagut una suma de tres factors que ho han fet impossible. Primer la reducció de l'aforament de l'estadi per adaptar-nos a les normatives de la LFP, després el creixement d'equips del MIC i, finalment, la necessitat de garantir la seguretat de tots els espectadors». Amb aquestes paraules, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, donava el seu punt de vista de la pèrdua d'una part del protagonisme que tenia Palamós en el MIC. Puig va explicar que havien estat parlant amb els organitzadors per muntar unes graderies supletòries a l'estadi, però ni econòmicament ni pel que fa a la seguretat i comoditat resultava una mesura viable.

«El primer que hem de fer com a Ajuntament és assegurar la seguretat dels espectadors», va dir Puig, que, però, va recordar que Palamós continuarà sent una de les seus destacades del MIC amb una cinquantena de partits de la categoria aleví futbol-7 als camps annexos a l'estadi. El divendres, ja a la fase final, Palamós també acollirà dues eliminatòries entre equips destacats i, com també era habitual, les finals de dissabte a la tarda: MIC Integra, dues femenines i dues de categoria aleví. Per altra banda, i com a novetat d'aquest any, el teatre La Gorga de Palamós també serà l'escenari d'una conferència de l'exjugador del Barça Julio Alberto, que parlarà sobre el llibre que ha escrit repassant la seva trajectòria vital.

Una altra de les tradicions que no canviaran serà la presència del juvenil del Palamós en el partit inaugural del MIC. En aquest cas, però, l'escenari del partit serà Montilivi. El dimecres 23 de març, l'estadi gironí acollirà primer un partit de la categoria infantil, després la cerimònia amb la desfilada de tots els equips i, tot seguit, el partit entre el Palamós i un equip de primer nivell de la categoria juvenil. En anteriors edicions, el Municipal Costa Brava de Palamós havia reunit entre quatre i cinc mil persones tant per aquest dia de la inauguració com, posteriorment, per a la jornada de les finals infantil, cadet i juvenil. Aquest any, amb l'increment d'uns 50 equips, aquestes xifres augmentaran de manera que es convertia en impossible que es poguessin celebrar a Palamós que, avui dia, pot albergar 3.714 espectadors al seu estadi. «La realitat és que, amb el creixement d'equips del MIC, tampoc s'hauria pogut fer a Palamós encara no haguéssim fet les obres requerides per la LFP», va reconèixer ahir el mateix alcalde de Palamós, Lluís Puig. Montilivi té un aforament de 9.280 espectadors.