La corredora etíop Genzebe Dibaba, plusmarquista mundial dels 1.500 metres a l'aire lliure, competirà demà a Sabadell en el Míting del Centenari de la Federació Catalana d'Atletisme (FCA), que es disputarà a la pista coberta de la ciutat vallesana. Dibaba, de 25 anys, elegida Millor Atleta Mundial del 2015 i campiona mundial dels 1.500 a Pequín, està considerada com la millor corredora de tots els temps del mig fons.

El seu nom va entrar en la llegenda de l'atletisme mundial el passat 17 de juliol, quan a Montecarlo va batre el rècord del món dels 1.500 metres (3:50.07), acabant amb el rècord en poder de la xinesa Yunxia Qu (3:50.46), vigent des de setembre de 1993, un dels més longeus de l'atletisme mundial. Amb aquest esdeveniment es tanquen els actes programats que han servit per celebrar el centenari de la fundació de la Federació Catalana d'Atletisme.

També ha confirmat la seva presència la també etíop Gelete Burka, recent medalla de plata al campionat del món de Beijing en 10.000 metres.

Cal destacar la participació d'altres atletes internacionals, de la resta d'Espanya i els millors de Catalunya. Així a la prova dels 3.000 metres masculins hi destaquen Ilias Fifa, el palamosí Adel Mechaal i Víctor García. En dones destaca la participació de la banyolina Esther Guerrero als 800 metres, prova en la qual també participarà Marganet Nyareira, campiona del món júnior 2014. Als 1.500 m hi haurà Besu Sado i Isabel Macias, Solange Pereira i Montse Mas.