Els dos gols marcats per Leo Messi contra l'Sporting de Gijón (1-3) representen que l'astre argentí ja ha arribat als 301 anotats en la Lliga. Precisament aquest, el que significava el 1-2, va ser també el 10.000 en la història del club. Luis Suárez, mentrestant, va tornar a veure porta i lidera el rànquing d'anotadors amb 24 dianes. L'única pega va ser que va errar un penal, el sisè que falla el Barça aquesta Lliga. L'equip de Luis Enrique n'ha desaprofitat la meitat dels que ha xutat.

El Barcelona va aconseguir ahir a El Molinón la victòria que esperava en el duel de Lliga ajornat pel Mundial de clubs per agafar un avantatge significatiu, de 6 i 7 punts sobre Atlètic i Reial Madrid. Això sí, va evitar acarnissar-se amb els suplents de l'Sporting, que van donar la cara i fins i tot van marcar un gol poc després d'haver encaixat el 0-1. Luis Enrique va posar d'inici un equip molt més reconeixible que Abelardo, que només va treure dos jugadors que van ser titulars en la passada jornada davant el Rayo Vallecano, perquè per als de Gijón el partit veritablement important és el de dissabte al camp del Betis.

El domini del conjunt blaugrana va ser total perquè hi ha pocs rivals que puguin discutir-li la pilota i, a més, l'Sporting no anava ni tan sols a intentar-ho perquè allò que li agrada és el robatori i la contra. El primer intent va ser visitant amb un xut llunyà de Rakitic que Cuéllar va aturar sense problemes. L'Sporting va respondre amb una bona arribada després d'una gran passada de Halilovic sobre l'entrada d'Álex Menéndez que va creuar a pocs centímetres del pal esquerre de Claudio Bravo. El domini dels catalans era per moments tan aclaparador que tots els seus jugadors, a excepció del porter, eren al mig camp de l'Sporting, que l'únic que feia era defensar-se i perdre la pilota a la segona passada.

Lichnovsky va estar a punt de lesionar el seu company Meré, al qual va donar un cop de peu a la cara en un intent de rebutjar una pilota, cosa que va obligar el jove futbolista local a haver de sortir per ser embenat. Al minut 20, Cuéllar va treure una pilota a Luis Suárez que es va plantar sol davant seu després d'una gran passada de Neymar i, tot just quatre minuts després, el Barcelona es va avançar al marcador amb un gol de Messi, el 300 en el seu compte com a blaugrana, amb un gran xut des de la vora de l'àrea. La resposta sportinguista va ser, però, meritòria i, tan sols dos minuts després, l'equip d'Abelardo va sorprendre amb una contra perfecta que va concloure amb una passada d'Álex Menéndez al segon pal, on va aparèixer Carlos Castro per batre Claudio Bravo enmig de l'eufòria dels seguidors que omplien El Molinón. Però el Barcelona tampoc va trigar gaire a desequilibrar de nou el marcador amb un nou gol de Messi, a passada de Luis Suárez, que va provocar la protesta de l'afició local per un possible fora de joc. Era la diana 10.000 de la història del club blaugrana. I la seva 301.

La segona part va ser més intensa i també amb més topades per part dels jugadors i nombroses protestes per part dels aficionats, més de 28.000 en la millor entrada de la temporada, per l'actuació arbitral. Mascarell va provar Bravo des de lluny i un minut després Lichnovsky va salvar un xut de Luis Suárez en una jugada que va acabar amb protestes del porter asturià que va reclamar una agafada del davanter. Al minut 57, el públic va reclamar un possible penal de Turan sobre Halilovic, protestes que es van intensificar quan tres minuts després l'àrbitre sí que va assenyalar-ne un de força clar de Cuéllar sobre Neymar, que va llançar Luis Suárez: Cuéllar li va endevinar la intenció i va rebutjar la pilota. La sisena pena màxima errada aquesta Lliga, la meitat de les xutades.

No obstant això, minuts després, el mateix Luis Suárez va deixar mostres de la qualitat que té i es va treure un xut amb rosca que després d'enganxar en un pal es va colar a la porteria local. Abelardo va introduir els tres canvis pràcticament seguits donant entrada a Isma López, Jony i Álex Barrera com a refresc mentre que Luis Enrique mantenia els mateixos sobre la gespa. Una protesta de Busquets li va suposar una targeta, la cinquena en el seu compte, per la qual cosa no podrà jugar la pròxima jornada a Las Palmas, cosa que va aprofitar Luis Enrique per fer dos canvis simultanis donant entrada a Mascherano i Bartra per Busquets i Piqué. El Barça, amb el partit tancat, va abaixar el pistó. La feina era feta.