És palamosí i porta l'escut del degà al cor però, diumenge, defensarà els colors del Figueres i intentarà furgar una mica més en la ferida de l'equip del seu poble. El migcampista Ritxi Mercader viu la seva segona temporada a la Unió i aquest cap de setmana, en el derbi contra el Palamós (12.00), aparcarà els sentiments durant 90 minuts per ajudar els de Vílchez a emportar-se els tres punts del Nou Estadi, un escenari que se li ennuega al degà. La dificultat de vèncer com a local és una evidència per als baixempordanesos (1 victòria, 9 empats i 3 derrotes), un mal conegut per Ritxi: «sempre és millor sumar punts davant la teva afició, però, per al Palamós, jugar al Municipal no és fàcil i és un problema que s'arrossega des de ja fa uns anys». Davant el derbi de diumenge contra l'equip del seu poble, el palamosí admet que «l'any passat estava més nerviós perquè portava quatre anys al Palamós i no va ser fàcil, però tornar aquí sempre és especial i en tinc moltes ganes».

Què passaria si Ritxi fes el 0 a 1 al minut 90? L'ex groc-i- blau ho té clar: «no el celebraria, evidentment que estaria molt content i espero que passi, però, per respecte al degà, no el celebraria».

El Palamós fa 7 partits que no guanya i té els mateixos punts que el Peralada i el Rubí, el primer equip que es troba en el descens. Segons Ritxi, «no crec que el Figueres sigui el favorit, un partit és molt llarg i el Palamós està capacitat per guanyar a qui sigui de la resta dels 19 equips; a més, a la Tercera guanyes on no esperes fer-ho i perds on et pensaves que guanyaries».

El derbi reunirà una bona colla d'expalamosins que ara juguen a l'Alt Empordà, començant pel tècnic Eduardo Vílchez i continuant amb Chicho, Cunill, Venzal, el mateix Ritxi o un dels últims grans golejadors que ha tingut el Palamós, Javi Revert. De l'exgolejador del degà, Ritxi explica que «a en Javi li agradaria molt poder jugar el derbi, però el tenim lesionat. Té un problema muscular, tot i que no sembla greu».

El Palamós fa fora 'Coro'

El que segur que no jugarà el derbi d'aquest diumenge és el davanter Joan Corominas 'Coro', a qui el Palamós va decidir ahir donar la baixa «per decisió del cos tècnic», segons va informar el club a través del seu Twitter. L'atacant va ser incorporat aquest últim estiu procedent del Peralada i portava 5 gols.