El pavelló Europa de Leganés serà l’escenari, aquest dissabte dia 20, del Campionat d’Espanya de taekwondo en categoria sènior. A terres madrilenyes, hi seran presents quatre competidors de clubs de l’Alt Empordà, dos dels quals amb opcions fermes d’obtenir medalla després de pujar en el podi a l’edició anterior. Així, el Jan-su de Figueres hi serà representat amb Alassana Diarrá, Àlex Falgàs i Malen Bonilla, mentre que el Tae Sport de Vilafant comptarà amb Ramon Ruiz.

Ara fa un any, a Cartagena, Falgàs es va penjar la medalla d’or en pes mosca (-58kg), la categoria que repetirà. El taekwondista de Figueres, de 19 anys, ha crescut els darrers mesos després de participar en el seu primer Mundial absolut a Rússia i de quedar campió d’Espanya de clubs i medalla d’or a l’Estatal absolut i sots-21.

Del seu club, aniran a l’Estatal el banyolí Diarrá, en superlleuger (-80kg) i la figuerenca Malen Bonilla, que en un any ha passat del pes gall (-53kg) al mosca (-49kg).

Per la seva part, Ruiz va obtenir el bronze a l’edició del 2015 quan encara era júnior i ara, amb 17 anys, aspira a tot en un pes superior, el ploma (-68kg). El darrer valor del Tae Sport va destacar els darrers mesos després d’obtenir l’or en el Campionat d’Espanya júnior i en el Campionat de Catalunya absolut català, i de penjar-se el bronze a l’Estatal de clubs i fregar les semifinals en el Campionat d’Europa júnior de Letònia.

Joel, pendent de recuperar-se, aspira a ser a l’Europeu del maig

Joel González s’està acabant de recuperar d’una torçada de genoll que va patir el desembre a Mèxic i no serà al Campionat d’Espanya. Amb la classificació per als Jocs Olímpics de Río, que té a la butxaca, el del Tae Sport de Vilafant confia a reaparèixer el maig en el Campionat d’Europa que se celebrarà a Suïssa.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.