El Barça encara la seva visita a l'Sporting, en partit ajornat de la setzena jornada, com una gran oportunitat d'obrir forat en la classificació, ja que en el cas de victòria pot ampliar a 6 punts la seva diferència amb l'Atlètic de Madrid i a 7 respecte al Reial Madrid. El partit del Molinón, ajornat en el seu moment pel Mundial de Clubs, suposarà el retrobament de Luis Enrique amb el seu Sporting, l'equip en el qual va créixer, i amb el seu amic Abelardo com a propietari ara de la banqueta d'El Molinón.

Arriba el partit en el millor moment per al Barça, que ha batut el seu rècord històric de partits invicte (30) i amb la seva tripleta de davanters (Messi, Neymar, Suárez) en gran forma. El seu aclaparador joc es ratifica amb golejades, com les aconseguides contra València i Celta, però sobretot en la confiança de les seves estrelles, com va quedar demostrat en l'últim partit davant els gallecs i el penal indirecte amb el qual va aconse?guir un dels gols. L'única ombra dels blaugrana consisteix en el seu rendiment com a visitant. Als de Luis Enrique els va costar guanyar a Màlaga (1-2) i no van estar tampoc excessivament fins en el triomf contra el Llevant (0-2), de manera que és un bon repte.

Luis Enrique deixa a Barcelona Jordi Alba i Sergi Roberto, i ha inclòs a la llista Vidal i Arda Turan, després d'una consulta federativa ja que en el moment de l'ajornament del matx no estaven inscrits. A més de cobrir la baixa d'Alba amb l'entrada de Mathieu i la de Sergi Roberto amb Rakitic, el tècnic podria plantejar-se alinear Vidal com a lateral dret en detriment d'Alves, mentre que Turan podria donar minuts de descans a Iniesta.

De la seva banda, Abelardo anuncia canvis en l'onze i va deixar fora de la convocatòria futbolistes clau com el central Luis Hernández o el migcentre Sergio Álvarez, als quals reserva per a dissabte contra el Betis, rival directe en la lluita per la permanència. Abelardo considera el Barça el «millor equip del món», en el que serà un partit «especial» perquè per primer cop s'enfrontarà a Luis Enrique, amb el qual va coincidir en el futbol des de la categoria benjamí fins a la selecció absoluta. «Que ningú no dubti que l'Sporting lluitarà per guanyar aquest partit, però els aficionats també han de tenir en compte que ens enfrontem a un equip que ve de marcar sis gols al Celta, que va marcar-ne set al València i quatre al Madrid al Bernabéu», va recordar el tècnic. A més de les rotacions anunciades, l'Sporting afronta aquest partit amb les baixes de Bernardo, Ndi i Sanabria, tres jugadors que són titulars indiscutibles. No ha entrat a la convocatòria Carlos Carmona, Abelardo assegurava ahir que havia mentalitzat els seus jugadors que el d'avui serà un partit per «patir», però en el qual «també cal gaudir».