L'entrenador del Barça, Luis Enrique, no va quedar sorprès per la forma en què Messi va llençar el penal. "Ja sabia per on anaven els tirs. Quan entrenen fan coses encara més espectaculars".

El partit contra el Celta, sense cap mena de dubte, serà recodat pel penal que va llençar Messi, donant una assistència a Suárez perquè marqués a plaer. El gran pioner d'aquest llançament tant estrany però alhora eficaç és Johan Cruyff. L'holandès el va realitzar l'any 1982 amb l'Ajax en un partit al davant l'Helmond Sport, juntament amb el seu company d'equip Jesper Olsen. No s'ha repetit pràcticament cap precedent com aquest en el futbol professional fins ahir, amb Messi, el millor jugador de la història, com a gran protagonista. Thierry Henry també és recordat per protagonitzar un intent de llençament d'aquest penal amb Robert Pires, a l'Arsenal. Són recodats però per la pífia que van fer i desaprofitar el penal, ja que no es van saber coordinar. Del penal d'ahir però, també cal afegir que Neymar va aclarar per televisió que la passada de Messi anava per ell i no per a Suárez, que va acabar marcant.

"En aquest país està més acceptat una puntada de peu que una filigrana", va destacar el tècnic asturià del Barça després del debat que es va generar automàticament després del penal, per si l'equip català havia o no faltat el respecte al Celta.

D'aquest mateix fet en va parlar també Eduardo Berizzo, entrenador del conjunt gallec, a la roda de premsa posterior al partit. "Els jugadors del Barça són respectuosos. No han fet res il·legal". L'argentí també va recalcar que el seu equip va "encaixar un càstig excessiu" pel partit que van realitzar.