Enguany el Cros Ciutat de Girona coincidia amb el Campionat de Catalunya individual i per equips, amb la qual cosa el nivell i la quantitat de participants va ser superior a l'habitual. En aquesta divuitena edició de la prova gironina es va habilitar el circuit de les Ribes del Ter, rere el pavelló de Fontajau, amb tres recorreguts diferents: el llarg, de 1.750 metres, el mitjà, de 1.050 metres i el curt, de 650 metres, que s'havien de completar segons la categoria.

Els plats forts del dia van ser les curses absolutes, tant en categoria masculina com en femenina, ambdues completant un total de 10.000 metres, fent una volta al circuit mitjà i cinc al llarg.

En categoria masculina el vencedor va ser l'atleta del FC Barcelona Ilias Fifa (28:55), que es va imposar amb nou segons d'avantatge a l'atleta de l'A.A. Catalunya Omar Oughzfi. L'atleta marroquí Mourad El Bannouri de La Sansi va finalitzar en tercera posició, a quinze segons del guanyador, mentre que el primer atleta nascut fora d'Àfrica va ser Xavier Areny (Rios Running Team) que va finalitzar en desena posició (30:02), mentre que el lloretenc José Luis Blanco (La Sansi) va finalitzar onzè (30:11).

En categoria femenina la victòria va ser per a l'atleta anglesa establerta a la ciutat de Girona Jessica Andrews (AA Palamós-Sta Cristina), que va finalitzar amb un temps de 34:04. La primera atleta catalana i, per tant, campiona de Catalunya, va ser Judit Pla (At. Santutxu), a 25 segons de la guanyadora, mentre que en tercer lloc va finalitzar Marta Galimany (FC Barcelona). La primera gironina va ser Bàrbara Ramon (AA Catalunya). L'atleta de Santa Coloma de Farners va finalitzar en cinquè lloc, mentre que la gironina Elena Fonalleras (AA Palamós-Sta Cristina) va acabar la prova en setena posició.

Anna Quílez acaba quarta

L'atleta arbucienca Anna Quílez (Lloret-La Selva) va aconseguir la quarta posició en categoria promesa, que es disputava compartint recorregut amb les atletes sènior. Quílez va finalitzar en quinzè lloc la prova absoluta, amb un temps de 37:14, a 3:10 d'Andrews.

En la jornada hi va haver diversos gironins que es van proclamar campions de Catalunya. Pel que fa als nois, els atletes del GEiEG Fahd Kacemi i Jofre Roca van endur-se el títol en les categories Infantil i Aleví, respectivament, mentre que l'atleta de l'AA Palamós-Sta Cristina Annase Mahboub va vèncer en la cursa Juvenil i Bakr El Asri Mohsine (Lloret-La Selva) ho va fer en Benjamí. En l'apartat femení la gironina campiona va ser la grupista Jana Font, Prebenjamí.