Leo Messi es va vestir de Johan Cruyff en la golejada del Barça davant el Celta, en un partit que serà recordat pel penal indirecte amb què l'argentí va emular l'holandès i també pels tres gols de Luis Suárez, que es dispara al capdavant de la taula de golejadors.

El Barça segueix líder després d'una gran actuació en la segona meitat, en què va liquidar un bon Celta que va aguantar el tipus fins al descans, però que va alçar bandera blanca davant el joc dels blaugranes, especialment de Messi, autor d'un gol i que va intervenir en altres tres. El partit va durar fins que Messi va voler i això que a la primera meitat el Barça va jugar amb foc davant l'atreviment del Celta, que no va notar ni les baixes ni el cansament acumulat pel partit de copa davant el Sevilla. I això que Luis Enrique va posar a un equip de gala i arribava al partit descansat, després que bona part de titulars s'estalviaran el viatge i el partit a València.

del Barça, els blaugranes van tenir tres ocasions abans del quart d'hora per posar-se per davant, però ni Messi en un llançament de falta ni Neymar, en una extraordinària acció d'Iniesta al minut 15 van poder concretar. Bravo també va tenir la seva bona actuació després d'aturar un xut de Planas en una acció iniciada per Guidetti en el minut 25.

Quan Messi va marcar el primer gol, després d'un meravellós tir directe, el camí de la victòria semblava traçat per als locals, però no va ser així. En una acció aparentment sense perill, Guidetti va igualar el partit. Alba no va estar atent en el rebuig i va derrocar al davanter suec del Celta, que va empatar des del punt de penal.

Tot va canviar en els segons 45 minuts. Va sortir el Barça del vestidor amb una marxa més i va poder marcar en el primer minut després d'una frivolitat de Neymar que va acabar amb una rematada de Suárez al pal. Va canviar la velocitat de circulació de pilota i les estrelles blaugrana van aparèixer més.

El setge blaugrana va tenir premi poc després. Leo Messi va habilitar a Luis Suárez amb una passada de geni per sobre de la defensa, l'uruguaià va rematar al bot i va posar la pilota lluny de l'abast de Sergio al minut 58 de partit, però el Barça es va relaxar durant uns minuts i va permetre al Celta ficar-se de nou en el partit. Els de Berizzo van avisar en dues ocasions, totes dues mitjançant Daniel Wass, i el Barça va tornar a despertar per la porta gran i amb Leo Messi com a director d'orquestra.

L'argentí va servir Neymar al 75 i Luis Suárez va rematar a la xarxa el 3 a 1. El quart d'hora final va ser un festival de l'argentí. Va provocar un penal i en el seu llançament va regalar un dels moments que es recordaran en la història del futbol, quan entre Messi i Suárez van imitar el famós penal llençat per Johan Cruyff l'any 1982 en la seva segona etapa a l'Ajax. Al minut 81 es va situar davant de Sergio Álvarez i en comptes de rematar a porta va fer una passada avançada per a Suárez, que va entrar des del darrere i va marcar el 4 a 1.

Era el triplet de l'uruguaià però no l'últim gol del partit. Abans del final, el mateix davanter blaugrana va regalar dues brillants assistències a Rakitic, que va definir amb una perfecte vaselina sobre Sergio Álvarez, i un altre per a Neymar, que va aconseguir el seu gol amb un suau toc davant la sortida del porter del conjunt gallec.

El Barça segueix sol al capdavant de la classificació, amb tres punts més que l'Atlètic de Madrid i quatre per sobre del Reial Madrid, i té dimecres la possibilitat d'incrementar en tres punts més la seva diferència, ja que jugarà un partit endarrerit a El Molinón davant l'Sporting de Gijón. El proper cap de setmana, es tornaran a desplaçar per disputar el seu partit al camp del Las Palmas.