Un gran gol de James Rodrí?guez en els moments de més dificultat al Santiago Bernabéu del Reial Madrid des de l'arribada de Zidane va fer sortir airós l'equip blanc d'un duel trepidant davant l'Athletic Club, que va posar en dificultats a força de pressió un rival que va ressuscitar amb el retorn de la intervenció decisiva del colombià i un doblet de Cristiano Ronaldo.

Arrencava un duel d'alta intensitat, d'aquests que deixen bon gust de boca a qualsevol aficionat al futbol, amb Benzema assistint a Cristiano Ronaldo, que en carrera retallava amb l'esquerra i de dreta col·locava a l'esquadra el primer gol del partit. El gol en contra no va frenar l'Athletic i la seva valentia va generar problemes continus a un Madrid incapaç de superar la primera línia de pressió, que va cedir la pilota al conjunt basc i va mostrar debilitat en defensa.

El gol de l'empat va arribar amb un regal a la manca d'entesa entre Varane i Keylor Navas que Eraso va aprofitar. El duel va adquirir un ritme frenètic i estava viu, amb ocasions a les dues àrees i Aduriz errant clares ocasions de gol, amb un travesser inclòs.

Quan pitjor estava el Madrid, va aparèixer James. Es va acomodar la pilota davant de dos rivals i va col·locar una pilota impossible per a Iraizoz. Restaven set minuts per al descans i no hi va haver treva. Va poder empatar l'Athletic mitjançant Merino però el càstig excessiu per l'Athletic arribava quan els equips estaven a punt de dirigir-se al vestidor. Cristiano cedia a Kroos, lliure de marca, que amb comoditat es girava i treia un xut amb la dreta que entrava a gol.

Les ocasions a la represa es van reduir i Cristiano, amb angoixa per marcar, va aprofitar una pilota dins l'àrea a cinc minuts per al final per sentenciar el partit amb el quart gol del conjunt madridista.

Defensivament va mostrar l'equip de Zidane un aspecte a millorar, li van rematar totes les centrades des de les bandes iuna d'elles, ja a l'afegit, la va transformar Elustondo per anotar el segon i definitiu gol per a l'equip basc.