L'Artaleku d'Irun és un dels pavellons mítics de handbolol estatal, feu d'un Bidasoa que va ser campió d'Europa el 1995, i subcampió l'any següent, i que ara busca recupera el seu lloc a l'Asobal per la via ràpida. El Bordils visitarà aquest vespre (19:00) la pista del líder intractable de Plata que, de moment, no ha cedit ni un sol punt a casa enguany i només un parell d'empats com a visitant. «Intentarem gaudir aquest any de la visita a Artaleku, perquè està clar que el vinent no hi anirem. Han fet un equip per tornar a l'Asobal i no fallaran», explica el tècnic dels bordilencs, Pau Campos, que espera «ser competitius, evitar que ens passin per sobre d'entrada i aprofitar els seixanta minuts de partit per millorar aspectes del joc més enllà del resultat». Campos és molt conscient que, fins ara, el Bidasoa ha estat netament superior a tots els rivals que han passat per l'Artaleku. El darrer a provar sort va ser La Roca, que, al minut 7 de partit ja perdia per 10-1. «Són un equip molt compensat, amb 16 jugadors de gran nivell, gent petita i ràpida per atacar contra defenses obertes, gent alta i forta per defenses tancades, no depenen de tres o quatre jugadors perquè tothom que els surt de la banqueta aporta solucions...».

Amb la baixa de Marc Prat, lesionat la setmana passada a la pista del Cisne, de Combis, fora fins a final de temporada, i de Masmiquel, resta Pau Campos amb tretze jugadors de la primera plantilla més tres del segon equip: Sergi Mach, Arnau Palahí i Julià Castelló. «Potser un partit per donar minuts a més gent», reconeix Campos.

La victòria de la setmana passada a la pista del Cisne, la primera com a visitant aquesta temporada, sumada a la de fa quinze dies al «Blanc-i-verd» contra un dels grans de la lliga, Juanfersa Gijón, permet als gironins mirar amb optimisme el tram final de la temporada. Amb encara un partit pendent a Zarautz, es jugarà el 12 de març, el Bordils té un coixí de cinc punts, sobre els dos primers equips que es troben en zona de descens: Amenabar i Nava.

Esperant el diagnòstic de Prat

El genoll dret de Marc Prat torna a tenir neguitosos a tota la gran família que és l'handbol a Bordils després que el capità del primer es va lesionar, de nou al mateix lloc, la setmana passada a la pista del Cisne. En els dies vinents Prat coneixerà l'abast de la lesió en un genoll que ja el va obligar a passar pel quiròfan el 2014, per un trencament dels encreuats, i a passar-se un grapat de mesos aturat la temporada passada en una segona lesió.