Artaleku és un dels temples de l'handbol i ahir ho va tornar a demostrar, amb un pavelló entregat per veure el seu equip, líder destacat de Divisió d'Honor Plata, davant el Bordils, un equip que lluita, clarament, en una altra guerra.

El Bordils va anar-hi conscient de la pista que visitava, sabedor que els locals, llançats cap a Asobal, eren un rival molt fort, va sortir amb la intenció de provar sistemes de cara a partits en què sí s'hi juguin les garrofes.

Els gironins van arribar freds a Irun, després d'un viatge de vuit hores en autobús i els primers minuts a l'Artaleku van ser difícils, ja que els locals van sortir a buscar la victòria ja en els primers compassos.

Això va provocar que, al descans, els locals aconseguissin arribar-hi amb una renda favorable de set punts, sense donar opcions als jugadors de Pau Campos d'entrar en el partit.

A la segona part el Bordils va introduir canvis de sistema, més per provar-los de cara a altres partits que per aconseguir endur-se el partit i van aconseguir posar-se a només tres punts del líder (27-24, minut 18), amb una molt bona feina dels nois gironins.

Els locals però, no van voler còrrer riscos i van aprofitar una exclusió a les files del Bordils (Gerard Farrerons) per aconseguir un parcial de 3-0 en els dos minuts següents i sentenciar el partit. De fet, els de Pau Campos només van aconseguir marcar un gol més abansd del final del partit.

Altre cop va ser Eduard Nonó el màxim golejador dels gironins, amb set dianes, recolzat per les quatre de Dalmau Huix en un partit en el que Pau Campos va voler donar minuts a tots els jugadors que es van desplaçar, inclosos els juvenils Sergi Mach, Arnau Palahí i Julià Castelló. A més, els tres jugadors van ser capaços d'anotar un gol a un escenari tan mític com és la pista del Bidasoa.

Un cop passat aquest parèntesi competitiu, el Bordils torna a afrontar un partit davant un rival, sobre el paper, més proper. Dissabte que vé, al Blanc-i-Verd, els de Pau Campos rebran l'Antequera, un conjunt que està només dos punts per sobre el Bordils i, en cas de victòria, seria un altre pas important per la permanència.