Ahir dissabte es va posar en marxa a la categoria preferent aleví la campanya "Zero insults a la grada"impulsada per la Federació Catalana de Futbol amb l'objectiu de persuadir i crear sensibilitzat a tots els pares i aficionats que presenciïn partits del futbol base.

Jordi Bonet, delegat de la Federació a Girona, va destacar "l'èxit" en els partits d'ahir dissabte, dia en el qual es realitzaven les primeres proves en els diferents partits de futbol. "No s'ha registrat cap tipus d'incident en aquesta primera jornada que hem posat en pràctica la jornada, esperem que segueixi així", declarava Jordi Bonet. El protocol a seguir era molt clar i l'execució va ser molt bona. "Tots els àrbitres van explicar tot el funcionament als jugadors i als equips i els pares ho van entendre a la perfecció". Recordem que l'àrbitre, en cas de discrepàncies procedents de la grada cap a l'àrbitre, els jugadors o qualsevol factor que intervingui amb el joc, pot aturar el partit fins a tres vegades per advertir als aficionats de la seva inadecuada conducta. A més a més, la campanya també obliga els dos equips a saludar-se al finalitzar el partit i també abans de l'encontre, quan els dos equips mostraran una pancarta on s'hi llegeix "Prou violència al futbol", un fet que ja succeeix a categories com la Tercera Divisió amateur des de fa unes jornades.

"Aquesta setmana hi hauran pocs partits que provaran aquesta iniciativa, la setmana que ve serà una setmana clau". Jordi Bonet destaca que el proper cap de setmana serà molt important pel devenir de la campanya. Totes les categories aleví participaran en l'iniciativa i serà na prova de foc per a tots els condicionats, sobretot pels àrbitres, ja que ahir dissabte es van escollir col·legiats amb més "experiència", per saber dominar millor les situacions.

"Ha estat un èxit realment clamorós". Bonet no amaga la seva satisfacció en l'inici de la campanya i destaca que "he rebut felicitacions per part dels pares dels jugados per aquesta iniciativa". A partir de la setmana que ve ja s'integraran la resta de categories aleví. A partir d'aquí, el gran objectiu és "que d'aquí quinze dies es practiqui l'acció en els partits de la categoria benjamí i en un marge de quatre setmanes, en tot el futbol 7". Aleshores, serà el torn pel futbol 11 fins a arribar a la categoria sènior de Primera Catalana.

Bonet destaca el bon treball per part de tothom el primer dia i desitja que es faci consciència per aturar la violència als camps de futbol en totes les categories.