Constantin Galca va salvar ahir el seu primer match-ball com a entrenador de l'Espanyol i seguirà a la banqueta del club blanc-i-blau, com a mínim, fins dissabte, en la visita al València. L'estrepitós fracàs de dilluns contra la Reial Societat (0-5) va deixar molt tocat el crèdit del tècnic i sonaven com a substituts Joaquín Caparrós i Martín Lasarte. Ahir els quatre capitans es van reunir amb el conseller delegat Ramon Robert i el conseller Mao Ye. El missatge va ser que estaven «a mort» amb Galca, segons va dir Javi López, i això va ampliar ni que fos uns dies més la confiança amb el preparador.

En tot cas el València-Espanyol de dissabte promet emocions fortes perquè tots dos equips necessiten amb urgència una victòria per evitar que la seva crisi esportiva esclati amb conseqüències imprevisibles.

D'altra banda, el porter de l'Espanyol Giedrus Arlauskis, que va patir dilluns contra la Reial Societat un trencament de l'abductor dret, estarà de baixa entre tres i quatre setmanes, segons va informar ahir el club. Els metges també van confirmar que Hernán Pérez, que es va sotmetre a una ressonància magnètica, serà baixa a Mestalla per lesió.

La lesió d'Arlauskis, que havia pres la titularitat al gironí Pau López en l'anterior jornada al Bernabéu, tornarà a la titularitat el jove futbolista de la pedrera. Pau ja va sortir a la segona part del partit contra la Reial Societat.

Galca, en dos partits, s'ha carregat els dos porters. Arlauskis va rebre sis gols al Bernabéu i dos de la Reial, deixant assenyalat Pau López tot i que fins ara era un dels més destacats de l'Espanyol.