Són jugadores del cadet A, però durant tres dies hauran viscut plenament integrades en la dinàmica del primer equip. Un premi més que agradable, sobretot si véns d´una temporada en blanc per culpa d´una greu lesió. Laia Moya és una prometedora pivot de 14 anys de l´Uni que va arribar al club en fa tres procedent del Roses, el club del seu poble, i que el curs passat va ser doble MVP de la final i del torneig al Campionat d´Espanya infantil que les gironines van perdre a mans del Sant Adrià. Allò era a finals de juny i, només uns mesos més tard, a l´agost, en un partit on debutava amb l´equip junior, el panorama es va enfosquir de cop, a Arenys: trencament dels lligaments encreuats o el que era el mateix, dir adéu a la temporada i a la seva imparable progressió almenys durant vuit o nou mesos. L´atzar la va recompensar dimecres a Fontajau fent-la guanyadora del sorteig que el club va organitzar entre els aficionats que van anar a veure el partit amb el Praga i que oferia el desplaçament a Bourges amb el primer equip i totes les despeses pagades. Moya hi ha convidat Júlia Soler, una companya del cadet de l´Uni, «perquè li feia molta il·lusió viure aquesta experiència».

L´expedició va sortir a les vuit del matí de Fontajau i arribava a l´hotel francès poc després de les cinc de la tarda. Després de deixar les maletes, a partir de 3/4 de 7, hi havia programada una sessió d´entrenament. Moya aprofitaria el temps per anar al gimnàs amb Anna Carbó, que segueix recuperant-se també d´una lesió, mentre que Soler estava convidada a ­exercitar-se amb les jugadores del primer equip, les mateixes que lluitaran per guanyar la Lliga o per classificar l´Uni aquesta tarda per a l´Eurocup. «El club ens va demanar a les jugadores del cadet que ajudéssim a vendre tires per al sorteig del viatge a Bourges dimecres passat i les butlletes que van sobrar ens les van regalar. Jo vaig tenir la fortuna de tenir la del número premiat i la veritat és que no m´ho hauria esperat mai», confessava ahir la jove jugadora gironina, que estudia tercer d´ESO. La seva recuperació va per bon camí però no preveu estar plenament en forma fins al maig o al juny. Ara la seva rutina la porta a baixar a Girona cada dimarts per fer musculació, mentre que a Roses hi fa la feina de fisioteràpia.

Laia Moya confessa que «sempre que puc» va a veure els partits de l´Spar Citylift Girona a Fontajau. Superada la decepció de la Copa la pivot defensa que «l´Uni té molt bon equip i les veig amb opcions de poder lluitar un altre cop per guanyar la lliga». Ella, com 5.000 gironins més, era a la grada del pavelló el 23 d´abril passat per donar alè a l´equip i conduir-lo cap a l´inoblidable títol assolit contra el Perfumerías Avenida.

Amb tan sols 14 anys, aquesta pivot altempordanesa és un dels valors amb més projecció de la pedrera de l´equip gironí. Al campionat d´Espanya infantil el juny passat va fer un promig de valoració de més de 20 per partit. També va ser peça clau en la selecció espanyola sub-14 que l´estiu passat va guanyar el torneig BAM d´Eslovènia contra Croàcia (81-36) fent a la final 17 punts i capturant 7 rebots. Les pistes l´esperen de nou ens els pròxims mesos.