El davanter del F.C. Barcelona Lionel Messi se sotmetrà aquest dimarts, a "diferents proves per avaluar l'evolució dels problemes renals que sofreix des del desembre passat", segons han informat els serveis mèdics del club blaugrana en un comunicat. Al futbolista se li practicarà una litotrícia per tal de fragmentar les pedres que té al ronyó i les pugui eliminar més fàcilment.

L'internacional argentí, que aquest dilluns no ha entrenat al costat de la resta dels seus companys, es reincorporarà a la disciplina del primer equip dimecres que ve, encara que no jugarà contra el València el partit de tornada de les semifinals de la Copa del Rei.

Messi, que reapareixerà diumenge que ve en el partit de Lliga davant el Celta, no estarà, per tant, a Mestalla, on el Barça afrontarà un mer tràmit per classificar-se per a la final de Copa després del 7-0 assolit en l'anada de les semifinals, disputada la setmana passada en el Camp Nou.

L'astre argentí desitja eliminar d'una vegada per sempre el problema renal que arrossega des del passat Mundial de Clubs disputat al Japó. El dia abans del partit contra el Guangzhou xinès, Messi va patir un còlic mefrític que li va impedir jugar la semifinal, encara que es va recuperar ràpidament de la dolència i va disputar la final, davant el River Plate argentí, tres dies després.